Actualitate

Primăria continuă RĂZBOIUL împotriva celor care nu-și îngrijesc casele. Se anunță EXTINDEREA programului de supraimpozitare

După ce Primăria a publicat lista clădirilor care urmează a fi impozitate cu 500% de anul viitor, autoritățile anunță extinderea programului menit să încurajeze restaurarea fațadelor.

La doi ani de la implementarea programului de refațadizare, Primăria Cluj-Napoca nu slăbește în fața celor care nu-și îngrijesc clădirile în care locuiesc. Astfel, după anunțarea imobilelor care urmează a fi supraimpozitate de anul viitor, programul este plănuit spre extinderea înspre cartierele mărginașe ale orașului.

"Avem un total de 18 clădiri care sunt propuse spre supraimpozitare, cu 115 proprietari. Am început acest proces în 2016, consider că funcționează destul de bine. Dacă din 2016 până în prezent au fost identificate 117 clădiri cu probleme, cu un total 1.154 de proprietari, situația a devenit îmbucurătoare. 40 dintre acestea, cu circa 550 de proprietari, au fost retrase (n.r. din programul de supraimpozitare), pentru că și-au făcut refațadizarea. Pe lângă acestea mai sunt alte 400 de clădiri care nu au fost propuse pentru supraimpozitare, dar și-au restaurat imobilele din propria inițiativă", a prezentat Tarcea bilanțul "războiului" dus de Primărie împotriva celor care locuiesc în centrul Clujului în clădiri care stau să se prăbuşească.


"Acest proces va continua cu siguranță, vom extinde aria de influență și vrem să ajungem și în cartierele mai îndepărtate de centru. Vom aplica aceste sancțiuni inclusiv la casele care au curte, până la urmă nici estetic nu arată bine dacă nu sunt îngrijite. Este un program etapizat, nu vom putea face dintr-o dată pentru întreg municipiul", a precizat viceprimarul la un post de radio local.

Potrivit Primăriei Cluj-Napoca, prin clădire neîngrijită se înţelege clădirea aflată în stare avansată de degradare, stare de paragină, insalubră, cu faţada nereparată/necurăţată/netencuită/nezugrăvită cu geamuri sparte sau alte situaţii de asemenea natură.

abonare newsletter