Actualitate

Cântăreții Gheorghe Zamfir și Mihail, primiți de Papa Francisc la Vatican

Papa Francisc i-a primit, vineri, în audienţă pe artiştii care participă la concertul de Crăciun 2018, din Vatican.

Întâlnirea pontifului cu artiştii a avut loc în Sala Clementină, din Palatul Apostolic. Mulţumindu-le pentru „creativitatea” şi „genialitatea” prin care sunt în măsură să „ajungă la conştiinţele bărbaţilor şi femeilor din toate timpurile”.

Printre artiştii din programul concertului de Crăciun se află şi doi români: maestrul Gheorghe Zamfir şi cantautorul Mihail, care au fost primiți de către Papa Francisc la Vatican.


Pornind de la timpul de pregătire pentru sărbătoarea Naşterii Mântuitorului, Papa Francisc a amintit că, deşi este sărbătorit potrivit diferitelor tradiţii şi obiceiuri răspândite în întreaga lume, Crăciunul este întotdeauna nou, pentru că ne îndeamnă să reînviem în ale credinţei, să ne deschidem faţă de speranţă şi să alimentăm caritatea.

Pontiful a evidenţiat importanţa de a-şi pune talentul în slujba celor mai defavorizaţi şi de „a face reţea cu educaţia”, explicând semnificaţia acestei acţiuni mai ales în legătură cu persoanele constrânse să-şi părăsească patria şi să refugieze în alte ţări.


„Misiunea Bisericii s-a manifestat întotdeauna şi prin creativitatea și geniul artiștilor, deoarece ei, prin operele lor, pot ajunge la cele mai intime aspecte ale conștiinței bărbaților și femeilor din toate timpurile. De aceea, vă adresez vouă, celor prezenţi aici, gratitudinea şi încurajarea mea în vederea continuării muncii voastre şi a aprinderii, în orice inimă, a căldurii bunătăţii Crăciunului. Mulţumesc şi succes la concert!”, a spus Papa Francisc.

Ajuns la cea de-a 26-a ediţie, concertul de Crăciun 2018, din Vatican, este programat în seara de sâmbătă, 15 decembrie, în Aula Paul al VI-lea.


 

abonare newsletter