Actualitate

ATENȚIE șoferi! Risc mare de polei

Este risc de apariţie a poleiului, începând sâmbătă seara până duminică, pe autostrăzile A 1 Bucureşti – Piteşti şi A 2 Bucureşti – Cernavodă, precum şi pe mai multe drumuri din Moldova şi Transilvania. Poliţiştii le reamintesc şoferilor să circule cu viteză redusă.

Potrivit Centrului Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române, din cauza carosabilului ud, a precipitaţiilor sub formă de ploaie şi a temperaturilor scăzute este posibil să se formeze polei.

Din cauza temperaturilor scăzute şi a carosabilului ud sunt condiţii de formare a poleiului pe mai multe artere din judeţele Bacău, Cluj, Iaşi, Harghita, Neamţ şi Vaslui, precum şi pe autostrăzile A1 Bucureşti – Piteşti şi A2 Bucureşti – Cernavodă.


Poliţiştii le recomandă şoferilor să reducă mult viteza, să mărească distanţa de siguranţă faţă de vehiculul dinainte şi să adopte o manieră prudentă la volan, pentru a nu cădea victimă accidentelor rutiere.

De asemenea, poliţiştii le reamintesc obligaţia conducătorilor de vehicule de a circula cu o viteză care să nu depăşească 30 km/h, în localităţi, sau 50 km/h în afara localităţilor când partea carosabilă este acoperită cu polei, gheaţă, zăpadă bătătorită, mâzgă sau piatră cubică umedă.

Etichete: drum cluj polei
Ultimele Stiri
abonare newsletter