Actualitate

"Mărgelatu" s-a supărat pe Emil Boc. Ce îl nemulțumește pe Florin Piersic

Îndrăgitul actor clujean este supărat că nu i s-a dat pe mână cinematograful care îi poartă numele, deși fostul primar Sorin Apostu i-a promis asta încă din 2011.

La finele lunii august, Florin Piersic a depus o cerere la Primăria Cluj-Napoca pentru a intra într-un parteneriat public privat cu privire la gestionarea a două obiective, cinematograful "Florin Piersic" și cafeneaua "Mărgelatu", din Piața Mihai Viteazul.

Invocând faptul că fostul edil i-a promis că îl va lăsa să patroneze cele două locații, mare i-a fost mirarea actorului atunci când s-a lovit de refuzul administrației conduse de Emil Boc. Primăria a încheiat anterior un contract de locație de gestiune unei firme patronate de doi apropiați ai lui Apostu, potrivit evz.ro.


"Ca o continuare a parteneriatului început în anul 2011 cu Cinematograful Republica, la acea dată, când am consimțit să-mi asociez numele cu acest locaș de cultură, devenind astfel Cinematograful Florin Piersic, care a cunoscut o ascensiune semnificativă, consider îndreptățită solicitarea mea. Pe această cale, vă aduc la cunoștință stimate domnule primar, intenția mea serioasă de a încheia un contract de asociere între societatea mea și Primăria Cluj Napoca, având ca obiect acest cinematograf care îmi poartă numele. Această asociere care sper că o vom realiza, va promova cultura, în principal, va produce spectacole, cu o implicare susținută din partea mea, de care se vor bucura spectatorii Clujului. Toate acestea vor aduce beneficii ambelor părți", scrie Florin Piersic în cererea adresată Primăriei.

Cum a răspuns Primăria? "Vă comunicăm faptul că la acest moment ne aflăm în imposibilitatea onorării cererii dvs, raportat la împrejurarea că autoritatea locală nu deține folosința asupra cinematografului Florin Piersic. Așadar, contractul de gestiune a cinematografului a fost prelungit cu o altă entitate juridică.


"Este adevărat că am depus o cerere de asociere cu Primăria Cluj Napoca. Este o sală cu câteva sute de locuri unde ar putea fi organizate spectacole cu mare priză la public. Din păcate am primit un răspuns care m-a supărat", a precizat actorul, contactat de Evenimentul Zilei.

Ultimele Stiri
abonare newsletter