Actualitate

Paradă Militară cu confeti la Cluj-Napoca de Centenarul Marii Uniri - GALERIE FOTO

Ziua Naţională a României a fost marcată, sâmbătă, la Cluj-Napoca, de parade militare, Piaţa Avram Iancu fiind survolată de elicoptere IAR-330 Puma şi avioane MIG -21 Lancer. Ceremonia s-a încheiat cu artificii şi confeti.

Ceremoniile de sărbătorire a Zilei Naţionale a României au început, sâmbătă dimineaţă, în Piaţa Mihai Viteazul din Cluj-Napoca unde au fost depuse coroane de flori la statuia domnitorului, urmate de discursuri şi o paradă cu tehnică militară în Piaţa Avram Iancu.

În momentul intonării Imnului Naţional, în Piaţa Avram Iancu a fost desfăşurat în rapel, de pompieri, pe clădirea Cercului Militar un tricolor cu dimensiunea de 40 X 35 m (1.400 mp), după care au avut loc discursuri ale unor oficialităţi printre care şi cel al cardinalului Francesco Monterisi, care a trasmis mesajul Papei Francisc şi felicitările cordiale ale Suveranului Pontif cu ocazia Zilei Naţionale a României.


În cadrul manifestărilor a avut loc şi o paradă cu tehnică militară şi de intervenţie aparţinând Diviziei 4 Infanterie „Gemina” şi unor instituţii ale MAI, Piaţa Avram Iancu fiind survolată de elicoptere IAR-330 Puma şi avioane MIG -21 Lancer.

Ceremonia s-a încheiat cu un spectacol de artificii de zi în culorile roşu, galben şi albastru şi confeti.


În această după-amiază, Piața Unirii va găzdui Regalul folcloric, cu participarea unora dintre cei mai  îndrăgiți artiști ai publicului clujean: Sava Negrean Brudașcu, Aurel Tămaș, Veta Biriș, Grupul Iza, Ansamblul folcloric “Mărțișorul”, Maria Golban Șomlea, Andreea Ciupe, Ioana Stețco, Silviu Popa, Mariana Sfechiș, Maria Lobonț, Maria Marcu, Amalia Chiper, Florian Roșian, Lucia Potra, Ansamblul folcloric “Tradiții”, Ionela Moruțan, Vlăduța Lupău și Alexandru Brădățan, acompaniați de orchestra “Regal Transilvan”.

La ora 18.00 se vor aprinde luminile de sărbători. Seria de concerte din Piața Unirii va fi încheiată de trupele Holograf și Zdob și Zdub.


Piața Avram Iancu va găzdui de la ora 20.00 un eveniment remarcabil. Spectacolul special de Centenar este constituit dintr-o înșiruire de momente artistice îmbinate într-un eveniment complex, unic și emoționant, menit să aducă în fața spectatorilor un rezumat aparte din istoria României și cele mai importante momente din istoria Clujului, care vor fi prezentate într-o manieră actuală și captivantă.

Videoproiecții, lumini, actori, acrobați, ansamblu folcloric cu muzică live, coloană sonoră, artificii, toate se vor contopi într-un singur spectacol senzorial care va spune povestea românilor, a clujenilor.


De 1 Decembrie, intrarea la patinoarul din Piaţa Unirii din cadrul Târgului de Crăciun va  fi gratuită, după următorul program: 10.00-11.30, 12.00-13.30, 14.00-15.30, 16.30-18.30, 19.00-21.30.

abonare newsletter