Actualitate

Legendarul Rodion Roșca, din nou la Londra. Părintele muzicii electronice din România, invitat special la un concert

Clujeanul care a devenit cunoscut în toată lumea drept "părintele muzicii electronice" va urca pe scenă, mâine, la Londra.

Artistul este invitatul special al curatorului britanic David Ellis, în cadrul unui proiect intitulat "David Ellis's Pele-mele" și organizat la The Horse Hospital din cartierul Bloomsbury, centru artistic independent ce promovează orientările avangardiste în artă.

Evenimentul marchează cea de-a 25-a aniversare a cunoscutului spațiu underground și reunește un grup de artiști din diferite domenii, de la muzică, pictură și fotografie până la jurnalism. Artistul clujean, cel care, împreună cu formația Rodion GA, a ocupat primele locuri în topurile din Marea Britanie, va prezenta câteva dintre creațiile sale originale într-un live set memorabil.


Într-o perioadă în care în ţara noastră nu se ştia aproape nimic despre muzica rock, clujeanul Rodion Ladislau Roşca a creat un hibrid între muzica electronică, psihedelică şi rock progresiv. Era renumit la începutul anilor ’80 şi pentru faptul că îşi înregistra propriile compoziţii pe aparatură rudimentară. După ce în perioada Epocii de Aur a strălucit câţiva ani cu formaţia Rodion G.A., a urmat o etapă de aproape 30 de ani în care a lăsat deoparte muzica. Viaţa lui Rodion a cotit la 180 de grade atunci când, în 2011, grupul bucureştean Future Nuggets, care se ocupă de redescoperirea talentelor uitate, a dat de el prin intermediul unui clip postat pe Youtube.

abonare newsletter