Actualitate

Festivalul Național de Teatru Studențesc „Zilele Imago” își deschide porțile!

În perioada 16-17 noiembrie, clujenii pot să participe la un maraton al spectacolelor de teatru puse în scenă de trupe de teatru studențesc din 6 orașe ale țării. Intrarea este liberă!


Scopul evenimentului este promovarea teatrului studențesc în rândul tinerilor, stimularea libertății de creație, punerea în valoare a talentului artiștilor din domeniul artei interpretative, regiei și scenografiei, evidențierea potențialului creativ prin prezentarea unor producții teatrale diversificate.

Studenți pasionați de teatru, artiști amatori sau profesioniști, regizori tineri sau cu o carieră artistică însemnată, coregrafi și umoriști din Iași, Timișoara, Brașov, Alba-Iulia, București, Pitești vin la Cluj-Napoca să ne arate propria lor viziune asupra artelor spectacolului și să surprindă publicul cu o altfel de abordare a scenei, cu entuziamul lor, bucuria jocului și piese alese din cele mai variate registre teatrale! 

Evenimentul se adresează tinerilor care vor avea ocazia să asiste la spectacole de teatru într-un cadru informal, puse în scenă de studenți și artiști care vin cu un suflu proaspăt , teme specifice vârstei lor și perspective exprimate creativ asupra unor teme ca: aparențele sociale, drame interioare, moarte, libertate, absurd. 

INTRAREA LA TOATE SPECTACOLELE ESTE LIBERĂ!

Deschiderea oficială va avea loc vineri, 16 noiembrie, de la ora 17.00, în Sala Imago, cu spectacolul ”Femeia cu pipă”, One Woman Show susținut și regizat de Diana Elena Dumitrache, membră a trupei de teatru studențesc Imago, a Casei de Cultură a Studenților din Cluj-Napoca. 

PROGRAMUL FESTIVALULUI ”ZILELE IMAGO” 
16-17 NOIEMBRIE 2018
CASA DE CULTURĂ A STUDENȚILOR CLUJ-NAPOCA

VINERI, 16 NOIEMBRIE 2018

ORA 17.00
Trupa IMAGO – CCS CLUJ-NAPOCA
SALA IMAGO

Spectacolul FEMEIA CU PIPĂ (45')
DE LAURENȚIU BUDĂU 
REGIA: DIANA-ELENA DUMITRACHE

Cu: Diana Dumitrace

“Femeia cu pipă” este un One Woman Show ce prezintă zbuciumul interior (și exterior) al actorului.
Nuți, spaima curții, se etalează nonșalant într-un text mâzgălit, în timp ce actrița, care are cerneala super uscată pe contractul colectiv și individual de muncă, încearcă din răsputeri să prindă acest personaj de mână pentru a îl purta la spectacolul de vineri.
Vor reuși oare aceste euri să se găsească undeva pe drum sau se vor abandona reciproc până la finalul zilei?

ORA 18.00
Trupa IMAGO – CCS CLUJ-NAPOCA
SALA IMAGO

Spectacolul AȘTEPTÂNDU-L PE GODOT (50')
DE SAMUEL BECKETT
REGIA: Tudor Gliga

Cu: Maria RadulescuMadalin BalintPop Sergiu RobertIonel Rareș TămașPaul AlexandruAnca Brasfalean, Antonia Cristina Dandoș

Există schimbare sau doar ne învârtim în jurul cozii? O luăm de la capăt pentru că nu avem de ales sau poate chiar sperăm că de această dată ceva va fi diferit? Ne aparține această speranță în mod autentic sau este doar parte inerentă a ciclului vieții? Absurd? Monoton? Lipsit de sens? Universal valabil? Suntem legați? Să mai îndrăznim să râdem? Merită să așteptăm? Și dacă da, atunci ce să facem să ne treacă timpul? Două personaje înfruntă existența în toată absurditatea ei omniprezentă și ne invită și pe noi să facem același lucru. Măcar să ne mai treacă de urât. Plictisitor? Atunci, să plecăm! Păi.. nu putem. Păi... de ce? Îl așteptăm pe Godot... ahhh adevărat! Noroc că spectacolul se termină! Dar mâine? Mâine o luăm de la capăt? 


ORA 19.10
Trupa BACTERIA H – Casa de Cultură a Studenților Brașov
SALA IMAGO

Spectacolul VEȘNICIE PROVIZORIE (45')
DE VALERIU BUTULESCU
REGIA: GEORGE LUCIAN CIOBANU

Cu: Marimar Florica Catană, Alina Alexandra Eftimie, Diana Zeynep Deoancă, Frățilă Ioana Elena, Rotaru Mihaela, Avram Marius-Cătălin, Ștefan Viorel Rășcanu, Roxana Gheorghe, Cosmin Ioniță.

”Ai vrea haosul, dar îți e frică de luminile din el…” - Emil Cioran
Piesa ne înfățișează încercarea de a se desprinde de existență și abandonarea în nemarginire a unor ființe lumești. Protagoniștii piesei au parte de prizonieratul simultan în luciditate și irațional. Stăpânul acestei lumi care se află la hotarul dintre realitate și absurd este timpul.
Un stăpân ai cărui sorți de izbândă, în lupta cu supușii săi, sunt înghețați.
Un stăpân al jocurilor lugubre.


ORA 20.15
Trupa SKEPSIS – Casa de Cultură a Studențillor Alba Iulia
SALA IMAGO

Spectacolul FATA DE MĂRITAT (40')
DE EUGEN IONESCO
REGIA: VIOREL CIOFLICĂ

Cu: Almond Chismorie, Mădălina Raţiu, Lawrence Chismorie.

Întâlnim oameni care se află la începutul finalului vieţii, ale căror amintiri se pierd, se distorsionează, se schimbă… trecutul şi prezentul devin noţiuni confuze, arătând doar fragilitatea timpului. În teatrul absurd, nimic din ce este nu e adevărat şi tot ceea ce este e adevărat, în acelaşi timp.


ORA 21.00 (50')
Trupa GAUDEAMUS – UNIVERSITATEA TEHNICĂ CLUJ-NAPOCA
SALA IMAGO

Spectacolul IMPROVertiții
DE GAUDEAMUS

Cu: Adrian Balint, Alina Iuhoș, Bianca Temneanu, Claudiu Mureșan, Cristian Ciui, Sașa Ciobanu. 

IMPROVertiții sunt șase timizi în viața de zi cu zi, care, atunci când se văd în fața unui public, se dezlănțuie în cel mai amuzant mod. Ne prezintă un show de improvizație al cărui secret îl deține publicul. Iese o treabă dulce, acrișoară și pe alocuri pișcăcioasă. Poți să îi pui în dificultate și poți să contribui cu râsete molipsitoare. Fără public, show-ul nu ar fi la fel de savuros! 
 

SÂMBĂTĂ, 17 NOIEMBRIE 2018


ORA 17.00
Trupa Teatrul Liber Imago – CCS CLUJ-NAPOCA
SALA IMAGO

Spectacolul LECȚIA+ (55')
DUPĂ EUGEN IONESCO
REGIA: DIANA-ELENA DUMITRACHE


Cu: Mădălin Balint, Paul-Alexandru Bunică, Andreea-Diana Țicală, Ionuț-Rareș Tămaș, Maria-Alexandra Rădulescu

Lecția + este o piesă care redă specificul Ionescian într-un cadru restrâns și dinamic, unde se poate întâmpla orice. Elevul si profesorul se vor angaja în toate domeniile academice, vor avea „invitați” surpriză și vor porni într-o călătorie a gândirii de neuitat... pentru publicul spectator.


ORA 18.00
Trupa PODUL – Casa de Cultura a Studentilor Bucuresti
SALA IMAGO

Spectacolul TRAFIC (50')
DUPĂ A.P. CEHOV
ADAPTARE DE EDUARD HARIS
REGIA: MARIUS COSTACHE


Cu: Marius Costache, Robert Burcea, Cristian Dincă, Maria Ionescu, Marian Radovici, Andreea Denisa Tudora, Gabriela Gheorghe, Maria Vlădaia

Aparențele înșeală întotdeauna. Măturători de stradă? Aparent...



ORA 19.30
Trupa LUDIC – Casa de Cultura a Studentilor Iasi
SALA IMAGO

Spectacolul JOCUL (60')
DUPĂ EDNA MAZIA
REGIA: VERA NACU

Cu: Ștefania Ureche, Liviu Răican, Vlad Mihăiescu, Claudiu Brumă, Cosmin Achiței

Spectacolul "Jocul" este o adaptare după Edna Mazia, fiind inspirat din fapte reale. În anii 90, Israelul a fost zguduit de scandalul unui viol în grup, victimă fiind o adolescentă. Toți acuzații, minori la rândul lor, au fost achitați din lipsa probelor. Având ca punct de plecare un subiect atât de delicat, piesa nu poate fi decât una puternic emoțională. Scenele pline de naivitate și de prospețime din curtea blocului sunt dublate de încrâncenarea pledoariilor și duritatea interogatoriilor din sala de tribunal. Pe lângă povestea propriu-zisă a seducției și a violului, se aduc în discuție teme de mare gravitate, mereu actuale: statutul femeii într-o lume a bărbaților, limitele unui sistem judiciar părtinitor, rolurile pe care adolescenții și le asumă în jocurile abia descoperite ale seducției. Spectacolul nu este recomandat persoanelor sub 16 ani!

ORA 20.40
Trupa THESPIS – Casa de Cultura a Studentilor Timisoara
SALA IMAGO

Spectacolul COMANDO CĂTRE MOARTE (45')
DE ALFONSO SASTRE
REGIA: MONI KARMAN

Cu: Janina Zuba, Valentin Covaciu, Vlad Popa, Nicu Milea, Caius Mutulescu

"În viață, cu toții călătorim de fapt, spre moarte."
În timpul fictiv al celui de-al treilea război mondial, undeva în Europa, un grup de soldați sunt trimiși să staționeze două luni într-o cabană în pădure, pierduți undeva între liniile inamice și trupele armatei lor. Toți au comis nelegiuiri; acum sunt pedepsiți și aleși pentru a îndeplini o misiune periculoasă cu șanse minime de supraviețuire.
După uciderea superiorului lor, un caporal despotic care știa de la început că misiunea atribuită lor era una sinucigașă și s-a lăsat omorât, soldații gustă acum libertatea câștigată și urmările ei.

ORA 21.40
Trupa SGANARELLE – Casa de Cultură a Studenților Pitești
SALA IMAGO

Spectacolul VOCI ÎN LUMINA ORBITOARE (60')
DE MATEI VIȘNIEC
REGIA: BOGDAN CIOABĂ

Cu: Paula Stroe, Rucsandra Bușe, Alexandra Voicescu

Spectacolul ”Voci în lumina orbitoare” este, de fapt, un colaj realizat din două piese de Matei Vișniec: Teatru descompus și Paparazzi.

Etichete: studenti teatru
Ultimele Stiri
abonare newsletter