Actualitate

Tineri clujeni şi germani au învăţat la Băişoara să acorde primul ajutor

<p /><img src="documente/stories/09_septembrie/01_ziua/04 tabara baisoara.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Prima activitate de pregătire a tinerilor voluntari români şi germani organizată în România s-a încheiat.

În perioada 21-28 august, în staţiunea Muntele Băişorii s-a desfăşurat tabăra de pregătire în domeniul situaţiilor de urgenţă pentru tineret. Tabăra a fost organizată de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Cluj în colaborare cu Consiliul Judeţean Cluj – ATOP (Autoritatea Teritorială de Ordine Publică).

La această tabără au participat elevi din două licee clujene, respectiv Colegiul Naţional „Mihai Viteazul” dinTurda şi Liceul „Alexandru Papiu Ilarian” din Dej, precum şi tineri voluntari din cadrul Organizaţiei de Tineret a THW (Agenţiei Federale pentru Asistenţă Tehnică la Dezastre) din Germania.


“Scopul activităţii a fost de a atrage interesul tinerilor voluntari spre domeniul situaţiilor de urgenţă, de a le da posibilitatea de a acumula experienţă şi de a-i aduce în contact cu tineri din ţări europene care participă voluntar în astfel de organizaţii”, au explicat organizatorii. Astfel, tinerii români şi germani au parcurs împreună diverse teme de pregătire teoretică şi practică, cum ar fi primul ajutor medical în caz de fracturi, operaţiuni de salvare de la înălţime sau salvarea unei persoane de la înec. Odată încheiate aceste activităţi de pregătire, echipele mixte româno-germane au fost solicitate să rezolve diverse situaţii de urgenţă simulate, cum ar fi salvarea unei victime cu fracturi descoperită pe traseul turistic.

Tabăra desfăşurată de ISU Cluj este prima de acest fel desfăşurată în colaborare cu THW în România şi reprezintă ce-a de-a treia activitate de colaborare la care participă elevii clujeni din cele două licee amintite mai sus. Activităţile s-au desfăşurat pe parcursul anilor 2010 şi 2011 în localităţile Wolfsburg şi Münster din Germania.

Ultimele Stiri
abonare newsletter