Actualitate

VREME REA în toată Europa. În Franța ninge, iar Veneția e sub ape - GALERIE FOTO

Vremea rea s-a abătut asupra întregii Europe. În Franța a venit iarna mult mai repede, cu viscol și ger, iar în Veneția străzile sunt inundate.

Furtunile de zăpadă au acoperit regiunea Auverge-Rhone-Alpes şi zonele limitrofe, precum şi sud-vestul oraşului Lyon.

Imaginile difuzate de posturile de televiziune locale arată mai multe oraşe şi autostrăzi care au fost acoperite cu un strat gros de omăt, iar sute de maşini au fost îngropate în zăpadă.


Aproxiamtiv 900 de camoiane au rămas înzăpezite peste noapte, iar sute de şoferi şi-au abandonat maşinile pentru a căuta un loc cald şi sigur unde să-şi petreacă noaptea.

Oamenii au postat pe Facebook sute de mesaje cerând ajutor pentru a putea fi salvaţi.


Mai multe autospeciale s-au aflat pe teren pentru a curăţa drumurile.

Compania de distribuţie a energiei electrice din Franţa a anunţat că 195.000 de locuinţe au rămas fără curent electric în două regiuni din centrul ţării, Limousin şi Centre Val de Loire, unde angajaţii se află pe teren, încercând să restabilească conexiunile.


Meteorologii au respins criticile conform cărora nu ar fi emis avertismente privind înrăutăţirea vremii, precizând că au transmis cu câteva zile în urmă despre vremea rea care ar putea lovi regiunea în urma furtunilor şi a ploilor abundente care au căzut peste mai multe regiuni din Italia şi insula Corsica.

Pe parcursul zilei de luni, 29 octombrie, cea mai mare parte a Veneției a fost inundată. Unul dintre orașele italiene cu cel mai mare număr de turiști se confrunta cu un proces de scufundare lentă de câteva decenii, dar încălzirea globală pare să reușească distrugerea capitalei culturale într-un ritm semnificativ mai alert.


Italia se confruntă cu un val masiv de inundații în ultimele zile, dar situația cu care a ajuns să se confrunte Veneția a făcut valuri la nivel global în mai puțin de 24 de ore. Cei de la Time au confirmat decesul a șase oameni din cauza inundațiilor.

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter