Actualitate

Profesor clujean: „Părinți, nu mai faceți temele copiilor!”

Gabriel Braic, profesor în cadrul Liceului Teoretic „Onisifor Ghibu” a postat un mesaj pe pagina lui de Facebook în care atrage atenția părinților să nu le mai facă temele copiilor.

„Dragă părinți,

nu le faceți temele copiilor voștri, ci ajutați-i să le facă ei, deoarece nu ar învăța nimic dacă le dați totul mură-n gură. Selectați excursiile școlare în care pot merge și în care nu. Ei trebuie să învețe că recompensele se oferă în urma muncii. Alimentați-le spiritul de competiție intelectuală și descurajați meciurile colegiale în legătură cu vestimentația, compoziția senvișului sau cantitatea de gologani din buzunar. Nu îi vorbiți de rău pe profesori în fața copiilor, deoarece le știrbiți din autoritatea oricum destul de fragilă astăzi. Faceți semestrial câte o vizită la școală pentru că interesul dumneavoastră va fi apreciat de dascăli și de copii deopotrivă.


Setați așteptări realiste! Oferiți recompense atractive! Empatizați în mod echilibrat! E prea slăbit sistemul nostru de învățământ ca și dumneavoastră să fiți părinți de seral.

Vă mulțumesc,


în numele unei întregi generații de elevi”, a scris profesorul.

Ultimele Stiri
abonare newsletter