Actualitate

Incendiu la un bloc de 10 etaje pe strada Oașului. S-a activat planul ROȘU de intervenție

Peste 20 de persoane au fost evacuate în urma unui incendiu izbucnit pe strada Oaşului din Cluj-Napoca şi a fost activat Planul roşu de intervenţie la nivelul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Cluj. Potrivit ISU Cluj, este vorba de un bloc cu 10 etaje, fiind persoane blocate la etajele superioare.

UPDATE

45 de persoane, evacuate din blocul la subsolul căruia a izbucnit un incendiu


“Am intervenit la un incendiu într-un subsol la o clădire regim de înălţime P+10 etaje, 25 de persoane s-au auto evacuat, 20 de persoane au fost evacuate de pompieri (10 cu autoscara şi 10 pe casa scărilor), 13 persoane au primit asistenţă medicală de urgenţă. La faţa locului au intervenit două autospeciale pentru stingerea incendiilor, o platformă pentru intervenţii la înălţime, cinci echipaje medicale plus o autospecială pentru transportul de persoane şi victime multiple. Au intervenit 8 pompieri, 16 paramedici şi personal medical. De asemenea, au fost prezente echipaje de poliţie şi echipele de intervenţie ale furnizorilor de utilităţi. Planul roşu a fost dezactivat la ora 12.40”, transmit reprezentanţii ISU Cluj.

ŞTIRE INIŢIALĂ


La fața locului s-au deplasat autospecialele de la ISU și două echipaje de poliție. Potrivit surselor, blocatarii s-au refugiat pe acoperișul blocului și asteaptă să fie evacuați în siguranță.

„Este vorba despre incendiu la un imobil cu mai multe nivele, se lucrează în acest moment pentru evacuarea unor persoane, surprinse de degajările de fum pe acoperișul clădirii”, arată reprezentanții ISU Cluj.


Muncitorii se aflau în imobil în momentul izbucnirii incendiului. Fumul gros ieșea din casa scărilor, iar un bărbat în salopetă care a ieșit a spus că mai sunt oameni în clădire.

”La nivelul ISU Cluj s-a activat Planul Rosu de Intervenţie pentru incendiul de pe strada Oaşului, nr. 86-90, până acum au fost evacuate 20 de persoane”, anunță ISU Cluj.


Potrivit primelor informații, focul a pornit din subsolul unui bloc, în parcarea subterană a acestuia. Locuitorii au sunat la 112 după ce fumul s-a extins în toată parcare.

abonare newsletter