Actualitate

Cât costă să locuiești în Cluj-Napoca?

Pe un site au fost afișate sumele pe care un clujean trebuie să le scoată din buzunar pentru a trăi o viață decentă pentru tot de la mâncare, la combustibil și chiar haine.

Prețurile sunt bazate pe 565 de date pe care le-au introdus zeci de persoane pe site-ul expatistan.com, cel mai recent update fiind făcut în decursul zilei de miercuri.

Pentru cei care doresc să ia masa în oraș, un meniu de prânz plus o băutură costă undeva la 31 de lei. Un meniu la un fast-food ajunge  undeva la 18 lei.


Pentru cei care preferă să gătească acasă, un coș de cumpărături care conține câteva elemente de bază (pui, lapte, roșii, cartofi, brânză etc), ajunge  aproape la 100 de lei.

Cât dau clujenii pe chirie și cheltuieli


Chiria lunară pentru un apartament de 85 de metri pătrați, mobilat, într-o zonă centrală ajunge la 2.826 de lei.

Pentru un apartament unde se găsesc aceleași condiții, dar care se află într-o zonă mai îndepărtată de centru, un chiriaș trebuie să scoată din buzunar în jur de 2.013 lei pe lună.


Utilitățile (încălzire, electricitate, apa) pentru două persoane într-un apartament de 85 de metri pătrați pot ajunge lunar la 436 de lei.

Pentru chiriașii care locuiesc într-un spațiu mai mic, cum ar fi un apartament de 45 de metri pătrați, într-o zonă mai scumpă, chiria ajunge la 1.705 lei, în timp ce cei care locuiesc într-un cartier scot din buzunar undeva la 1.299 de lei, iar utilitățile pentru o persoană ajung la 267 de lei pe lună.


Electronice și electrocasnice

Internetul, care a devenit necesar oricărui clujean, mai ales într-o zonă în care domeniul IT s-a dezvoltat atât de mult, costă în medie 28 de lei pe lună.


Un televizor cu diagonala de 101 centimetri costă în medie 1.200 de lei. Un cuptor cu microunde fabricat de o firmă mai cunoscută costă undeva la 364 de lei.

Haine și curățenie

Cei care nu au timp să se ocupe de treburile casnice și cheamă un ajutor la curățenie, trebuie să plătească 15 lei pe oră.

Un detergent de rufe la 3 litri costă undeva la 34 de lei.

O pereche de blugi fabricată de o firmă de renume poate să coste și 230 de lei, în timp ce o rochie de vară cumpărată din mall costă în jur de 130 de lei. O pereche de pantofi sport vândute de firme de renume costă în medie 300 de lei, iar o pereche de pantofi bărbătești din piele ajunge la 328 de lei.

Transportul

Pentru cei care circulă cu mașina, un litru de combustibil costă în jur de 5.30 lei. Cei care preferă să circule cu mijloacele de transport în comun, cheltuie lunar aproximtiv 60 de lei pe bilete. O călătorie cu taxi-ul, pe o distanță de 8 kilometri costă în jur de 21 de lei.

Sănătate și îngrijire personale

În cazul în care răcesc, clujenii trebuie să lase la farmacie pentru medicamente pe o perioadă de 6 zile 26 de lei, în timp ce o cutie de antibiotic cu 12 doze ajunge la același preț. Un control de rutină la un medic la cabinetul privat ajunge la aproximativ 120 de lei.

Un deodorant costă undeva la 13 lei, iar un șampon 2 în 1 la 400 de mililitri costă undeva la 17 lei. Prețul pentru patru role de hârtie igienică este 5.75, iar un tub de pastă de dinți costă, în medie, 10 lei.

Timp liber

Cei care doresc să iasă din rutina de zi cu zi și vor să ia parte la activități în oraș, trebuie să scoată sume destul de mari din buzunar pentru câteva ore de distracție. Astfel, o cină în doi într-un local nu foarte select ajunge la 67 de lei. Două bilete la film costă 40 de lei, iar cei care doresc să se bucure de o seară la teatru în rândurile din față, plătesc aproape 100 de lei.

O cină la un restaurant cu specific italian care conține aperitive, fel principal, vin și desert ajunge la 120 de lei. Un cocktail în oraș costă în jur de 20 de lei, iar o cafea în centru este 9 lei. O bere într-un local dintr-unul dintre cartierele orașului costă în medie 7 lei.

Etichete: costuri cluj napoca
Ultimele Stiri
abonare newsletter