Actualitate

Mii de copii din Florești nu au unde merge la școală în comună

Cea mai mare comună din România are numeroase probleme în ceea ce privește traficul, canalizarea, construcțiile haotice. Cu toate că s-a dezvoltat enorm în ultimii ani, nu s-au făcut demersuri în ceea ce privește înființarea unor școli pentru miile de copii care trăiesc în Florești.

Sursă foto: floresti24h.ro Sursă foto: floresti24h.ro

Neoficial, numărul locuitorilor din Florești este 60.000. Oficial, la ultimul recensământ erau 22.000 de persoane. Între aceștia, 7.000 sunt copiii care ar trebui să meargă la școală, însă, din păcate, nu au unde. Momentan în comună există doar o școală gimnazială. Școală la care, doar pentru preșcolari, a fost nevoie de șapte clase anul acesta. Cei 1300 de elevi sunt repartizați în patru clădiri și sunt nevoiți să învețe în două schimburi.

În urmă cu mai bine de un an, primarul comunei Florești, Horia Șulea, promitea că tinerii din localitate și împrejurimi vor avea propriul lor liceu. Clădirea trebuia să fie gata în luna octombrie a anului trecut, însă Inspectoratul Școlar Județean Cluj încă așteaptă să poată să pună în funcțiune liceul.


„Nu aveau ce discutii sa fie pentru ca ei nu au terminat cladirea. Nu puteam discuta despre ceva ce nu exista. Din pcate lucrarile nu au fost finalizate. Nu puteam discuta despre înființarea unei instituții școlare, indiferent dacă vorbeam despre o școală generală, un liceu tehnologic, un liceu teoretic sau orice altă structură din învățământ care trebuia să aibă avizele necesare de la pompieri, de la Direcția de Sănătate Publică și după aceea să aibă avizul Agenției Române de Asigurare a Calității Învățământului Preuniversitar care își dă acordul pentru funcționarea spațiului într-o nouă unitate de învățământ”, a explicat Valentin Cuibus, șeful Inspectoratului Școlar Județean.

Părinții sunt nevoiți să îi ducă pe cei mici la școlile și liceele din Cluj-Napoca în fiecare dimineață. Cei mai mari, merg singuri, cu autobuzele. Până la ora publicării acestui material, reprezentanții administrației locale Florești nu au putut fi contactați pentru a oferi un punct de vedere.


 

Ultimele Stiri
abonare newsletter