Actualitate

„Autostrada muzeu” dintre Gilău și Nădășelu va fi dată în folosință. CNAIR vrea să facă vineri recepția Nodului Gilău

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) intenţionează să efectueze vineri, 28 septembrie, recepţia podului Gilău pentru a deschide apoi circulaţia pe cei aproape nouă kilometri ai tronsonului Gilău – Nădăşelu din A3, recepţionaţi încă anul trecut.

La prerecepţia Nodului Gilău, constructorul italian Tirrena Scavi mai avea de completat nişte marcaje, parapete şi alte chestiuni minore, informează economica.net.

Anterior, oficialii de la Drumuri au spus pentru că recepţia urma să fie programată cel târziu în octombrie.


Odată cu inaugurarea podului va fi deschisă şi circulaţia pe tronsonul Gilău – Nădăşelu al A3, finalizat încă de anul trecut, dar nedeschis circulaţiei din cauze lipsei podului de legătură.

Podul era finalizat în proporţie de 85%, potrivit celor mai recente raportări către CNAIR din luna septembrie. Lucrările au demarat în iulie 2017 şi ar fi trebuit finalizate până pe 27 octombrie 2018, conform datelor de pe site-ul CNAIR.


Contractul pentru aceste lucrări a fost atribuit italienilor de la Tirrena Scavi, pentru suma de 25,98 milioane de lei.

Podul peste Someşul Mic şi canalul Hidroelectrica face legătura între tronsonul Gilău – Turda, construit de americanii de la Bechtel şi dat deja în folosinţă, şi tronsonul Gilău – Nădăşelu, finalizat de Dorinel Umbrărescu anul trecut.


Odată cu inaugurarea acestui pod va putea fi deschisă circulaţia şi pe lotul construit de Umbrărescu. În lungime de 8,7 kilometri, tronsonul Gilău – Nădăşelu a fost construit în trei ani iar în noiembrie 2017 a fost recepţionat, fără a fi deschis însă circulaţiei. Contractul pentru construirea acestui tronson a fost atribuit Asocierii Spedition UMB-Tehnostrade pentru suma de 258,19 milioane de lei.

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter