Actualitate

Pasagerul cu numărul 2.000.000 a decolat de pe Aeroportul Internaţional Cluj - VIDEO

Pasagerul cu numărul 2 milioane a decolat vineri la prânz de pe Aeroportul Internaţional “Avram Iancu” Cluj-Napoca. Norocoasa pasageră este Georgiana Spătaru, de profesie psiholog, care a plecat cu o cursă Tarom spre Bucureşti.

Moment de sărbătoare vineri la prânz pe Aeroportul Internaţional Cluj cu ocazia premierii pasagerului cu numărul 2.000.000.

“Am avut o presimţire când am intrat în aeroport. E o glumă. Mă simt minunat, am fost extraordinar de fericită, încă sunt entuziasmată. M-a întrebat soacra că de ce circulăm cu o cursă naţională în loc de un low cost pentru o cursă internă. I-am spus pentru că ne-am obişnuit să circulăm cu Tarom. Mă bucur acum că am fost răsplătiţi pentru asta. circul foarte des cu avionul, în fiecare lună de câteva ori. Sunt psiholog, sunt un psiholog care face oamenii fericiţi. Călătoresc foarte mult, nu doar intern, consider că aeroportul din Cluj este un pic peste aeroportul din Bucureşti la capitolul servicii. Sunt mulţumită de ceea ce găsesc în aeroportul nostru”, a spus Georgiana, care a primit un buchet de flori şi o diplomă.


Cu această ocazie, reprezentanţii companiei Tarom s-au arătat surprinşi de cât de neîncăpător este aeroportul clujean.

"Aeroportul Cluj arată foarte frumos, este neîncăpător, vă urez la cât mai mulţi pasageri. Traficul nostru de pasageri a crescut anul acesta către Cluj cu aproximativ 30%. Se pare că v-am ajutat şi noi să ajungeţi la cifra de 2 milioane. Mult succes", au declarat reprezentanţii companiei aeriene.


Directorul Aeroportului Internaţional Cluj, David Ciceo, a declarat că în acest an pasagerul 2.000.000 a fost aniversat cu două săptămâni mai devreme decât în 2017.

“În 2018 am reuşit să aniversăm mai repede 2 milioane de pasageri. În data de 18 septembrie, Tarom aniversează 64 de ani, este partenerul Aeroportului Cluj de 64 de ani. Compania a contribuit mult la dezvoltarea aviaţiei civile din întreaga ţară, a contribuit ca aeroportul nostru să facă şi anul acesta 2 milioane de pasageri. Ne bucurăm că am ajuns aici, avem planuri de dezvoltare. Apreciem contribuţia Consiliului Judeţean Cluj care a sprijinit şi acordat sume importante pentru această dezvoltare. În 2030 considerăm că vom ajunge la aproximativ 7 milioane de pasageri. Sperăm să reuşim devierea râului Someş. Odată cu devierea râului Someş vom extinde pista, odată cu extinderea pistei vom inaugura zboruri directe Cluj-New York. Vom continua şi vom solicita sprijinul atât a Guvernului, cât şi a Consiliului Judeţean şi a Primăriei pentru a atinge ţinta de 7 milioane de pasageri. Până la finalul anului vom ajunge la 2,9 milioane de pasageri. Pentru dezvoltarea aeroportului lucrăm la proiecte pentru un nou terminal de pasageri, vom lansa licitaţia pentru o cale de rulare total nouă, nu avem suficiente locuri de parcare aeronave, ne trebuie un terminal cargo, creşte foarte mult traficul de marfă”, a spus Ciceo.


Cât despre decizia Wizz Air de a renunţa la cursa Cluj-Bucureşti, Ciceo a declarat: “Nu ne face plăcere faptul că Wizz Air nu va mai zbura Cluj-Bucureşti, dar bineînţeles că nu este o pierdere semnificativă şi deja suntem în discuţii cu companiile aeriene care zboară inclusiv cu Taromul pentru a umple acest gol, dar şi cu alte companii aeriene. Această cursă este deservită tradiţional, de 64 de ani, de compania Tarom. Împreună cu această companie vom găsi soluţii”.

În cadrul evenimentului, trupa clujeană Incognito a suţinut un concert.


La eveniment au fost prezenţi mai mulţi consilieri judeţeni, dar şi senatorul PNL Marius Nicoară.

Marele absent de la eveniment a fost preşedintele Consiliului Judeţean Cluj Alin Tişe.


Anul trecut, Aeroportul Internațional „Avram Iancu” Cluj a sărbătorit în 21 septembrie pasagerul cu numărul 2 milioane înregistrat pentru prima dată în istoria aeroportului clujean.

2010, anul în care Aeroportul Cluj a avut pentru prima dată un milion de pasageri

2010 – pasagerul 1 milion a fost sărbătorit în luna decembrie

2014 – pasagerul 1 milion a fost sărbătorit în luna noiembrie

2015 – pasagerul 1 milion a fost sărbătorit în luna septembrie

2016 – pasagerul 1 milion a fost sărbătorit în luna august

2017 -  pasagerul 1 milion este sărbătorit în luna iunie

2017 – pasagerul 2 milioane este sărbătorit, în premieră, în luna septembrie

Ultimele Stiri
abonare newsletter