Actualitate

Urs brun ucis de braconieri în Valea Ierii. Prejudiciul se ridică la 40.000 €

Poliţiştii clujeni desfăşoară cercetări sub aspectul comiterii infracţiunilor de braconaj, uz de armă fără drept şi tăinuire în cazul a patru bărbaţi din comunele Gilău şi Măguri Răcătău.

La data de 31 august, poliţiştii Servicului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase Cluj au identificat patru bărbaţi, doi din comuna Gilău şi doi din comuna Măguri Răcătău, judeţul Cluj, care în perioada aprilie – mai au vânat fără drept un exemplar de urs (ursus arctos), pe fondul de vânătoare Valea Ierii.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunilor de ”braconaj cinegetic”, ”uzul de armă fără drept” şi ”tăinuire”. Prejudiciul cauzat fiind de 40.000 euro.


“În baza probelor administrate, Judecătoria Huedin, a emis mandate de percheziţie la domiciliile celor patru suspecţi, iar în urma perchiziţiilor efectuate a fost recuperată blana şi craniul ursului vânat şi au fost ridicate în vederea cercetărilor, un număr de 6 arme letale cu destinaţia vânătoare, una armă neletală cu destinaţia tir sportiv, cantitatea de 170 cartuşe de vânătoare de diferite calibre deţinute legal, 2 cartuşe cu glonţ deţinute ilegal, 11 suporţi magnetici tip DVD, 5 suporţi magnetici tip C.D., 4 memory stick-uri, 1 telefon mobil, suma de 6500 euro şi 1400 lei, 2 trofee de căprior, 2 componente de armă (pat de arma), 15 articole pirotehnice şi o cutie de metal conţinând pulbere pentru confecţionarea cartuşelor”, transmite IPJ Cluj.

La data de 3 septembrie, procurorul de supraveghere de la Parchetul pe lângă Judecătoria Huedin, a emis sechestre asiguratorii pe bunurile celor patru bărbaţi în vederea recuperării prejudiciului.

abonare newsletter