Actualitate

Velo Chic se apropie. Promenada de toamnă a biciclistelor din Cluj-Napoca

Duminică, 16 septembrie, va avea loc o nouă promenadă elegantă a biciclistelor clujence, cu plecare din Parcul Central începând cu ora 14:00. Sunt invitate să vină pe două roți, în ținute cochete, toate fetele, domnișoarele și doamnele pentru care bicicleta este sau ar putea deveni un mijloc de deplasare cotidiană în oraș.

Coloana de bicicliste îmbrăcate șic va urma în ritm lejer un traseu de circa o oră pe străzile din zona centrală a Clujului.

“Am constatat și documentat faptul că, și în Cluj, dincolo de deficiențe de infrastructură ce fac ca utilizarea bicicletei să fie în unele zone percepută ca insuficient de comodă sau sigură, există și probleme de mentalitate și prejudecăți ce duc încă la o imagine publică mai nefavorabilă a bicicliștilor în general și a biciclistelor elegante în mod special, generând o anumită reținere pentru femei în a utiliza bicicleta ca mijloc cotidian de deplasare în oraș. Am convingerea că participantele pot fi si ambasadoare ale mersului pe bicicletă în fața autorităților locale, pot atrage atenția asupra situației actuale a pistelor de biciclete, a rastelurilor publice, a întregii infrastucturi biciclistice existente, promise sau necesare în Cluj-Napoca”, susține Radu Mititean, director executiv Clubul de Cicloturism "Napoca".


“Am convingerea că participantele pot fi si ambasadoare ale mersului pe bicicletă în fața autorităților locale, pot atrage atenția asupra situației actuale a pistelor de biciclete, a rastelurilor publice, a întregii infrastucturi biciclistice existente, promise sau necesare în Cluj-Napoca. Participantele sunt așteptate în ținute elegante și cât mai naturale să promoveze un stil de viață activ și sănătos pentru ele, pentru mediu și pentru comunitate și să se simtă minunat alături de prietenele lor! Fie că vor veni în fustă, rochie sau pantaloni eleganți, fie că vor alege tocuri, balerini sau cizme, pălării sau eșarfe, flori și entuziasm, clujencele vor încerca să demonstreze că pedalatul înfrumusețează.  Băieții și domnii sunt și ei bineveniți să pedaleze, eleganți pe bicicletă, în urma biciclistelor, spune Roxana Cleja, vicepreședinte CCN și coordonator de proiect.

Participantele care nu au la îndemână duminică o bicicletă adecvata pentru a pedala pot apela și la bicicletele din sistemul Cluj Bike, stații existând în vecinătatea Parcului Central unde începe evenimentul, iar traseul defilării biciclistice având programată o oprire de 15 minute în Piața Unirii, nu departe de stațiile de biciclete Cluj Bike de pe Kogălniceanu, respectiv strada Prahovei, pentru a permite pauza de utilizare cerută de sistem pentru a rămâne în perioada de gratuitate.

Ultimele Stiri
abonare newsletter