Actualitate

Zilele Turzii, o sărbătoare cu şi pentru turdeni!

<p /><img src="documente/stories/08_august/29_ziua/01-m-inaugurare 2.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />În acest week-end a avut loc cea de-a XI-a ediţie a Zilelor municipiului Turda.

Concerte, expoziţii, festivităţi de premiere, spectacole de muzică populară, jocuri şi concursuri pentru copii, astfel au decurs cele trei zile de manifestări ale celei de-a XI a ediţii a Zilelor Turzii.

Programul conceput de administraţia locală a fost mai complex decât în anii precedenţi.


Oaspeţi de seamă

Startul manifestărilor a fost dat de primarul municipiului Turda, Tudor Ştefănie. Au onorat cu prezenţa prefectul judeţului Cluj - Florin Stamatian, preşedintele Consiliului Judeţean - Alin Tişe, senatorul PSD Alexandru Cordoş, deputaţii Petru Călian şi Daniel Buda (PDL) şi Cornel Itu (PSD). Printre invitaţii de onoare s-au mai numărat şi viceprimarul Ioan Moldovan de la Câmpia Turzii, sportivul Ghiţă Mureşan, primarii comunelor învecinate, reprezentanţi ai administraţiei publice locale şi judeţene, şefi de servicii, oameni politici, membri ai delegaţiilor străine.


Ştefănie a adresat mulţumiri colegilor şi turdenilor

După cuvântul de deschidere, primarul Tudor Ştefănie a adresat mulţumiri viceprimarului Mircea Irimie pentru aportul adus punerii în practică a proiectelor municipale, consilierilor locali, dar şi turdenilor care au înţeles însemnătatea activităţilor iniţiate de actuala administraţie.


A urmat premierea celor trei elevi ai Colegiului Naţional Mihai Viteazu care au obţinut medii de 10 la sesiunea din vară a examenului de bacalaureat, prezentarea proiectelor de viitor şi a strategiei de dezvoltare a oraşului pentru perioada 2011-2016.

Amintiri din copilărie, de Florin Stamatian


Prefectul judeţului Cluj, medicul Florin Stamatian, a făcut o comparaţie între Turda “copilăriei sale” şi actualul oraş de pe Arieş, spunând că dezvoltarea pe care a cunoscut-o localitatea noastră este fără precedent. “Am un singur mesaj să vă transmit: În Turda s-a construit mult şi s-au realizat multe. Primarii comunelor învecinate trebuie să-şi unească foţele pentru crearea unui pol de putere aici în zonă. În acest fel, proiectele comune pe care le aveţi pot prinde viaţă şi se vor realiza în sprijinul comunităţii pe care o reprezentaţi”, le-a spus prefectul Stamatian celor prezenţi.

Sprijin serios de la “Judeţ”


Alin Tişe, preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, a amintit importanţa pe care o joacă Turda în întreg judeţul Cluj, municipiul de pe Arieş fiind un “concurent real pentru municipiul Cluj Napoca”.

Dincolo de conexiunea la Autostrada Transilvania, de inaugurarea Salinei Turda, de lucrările de apă şi canalizare, “Turda reuşeşte să capaciteze Câmpia Turzii şi comunele din jur, toate aduc un plus de confort pentru cetăţenii din această zonă. În urmă cu trei ani le-am spus oamenilor să vină în echipa noastră, turdenii au fost deştepţi şi au venit în echipa noastră cu un vicepreşedinte de Consiliu Judeţean şi alţi oameni în funcţii cheie în conducerea judeţeului. Pe mine personal mă ajută foarte mult să ştiu cum să împărţim banii la nivel local în funcţie de necesităţile fiecărei comunităţi, acest oraş nu se poate dezvolta fără un parteneriat corect cu autorităţile judeţene. Toate aceste lucruri au făcut ca, la ora actuală, oraşul vostru să aibă proiecte importante”, a explicat Alin Tişe. Preşedintele Consiliului Judeţean a promis şi pe viitor sprijin în realizarea obiectivelor actualei administraţii locale din Turda.

Ultimele Stiri
abonare newsletter