Actualitate

Tone de legume şi fructe, vândute în pieţele volante

<p><img src="documente/stories/08_august/29_ziua/05-piata.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />În prima săptămână de când funcţionează pieţele volate în Cluj-Napoca, producătorii agricoli locali au vândut mii de kilograme de legume şi fructe.</p>

Printre produsele vândute într-o săptămână în piaţa de la Sala Sporturilor, Piaţa 14 iulie şi cea din Grigorescu se află 4.500 kilograme de roşii, 1.450 kilograme de vinete, 3.800 kilograme de cartofi, 1.350 kilograme de fasole verde, 1.650 kilograme de conopidă, 750 kilograme de mere şi 650 kilograme de pere.

Prima săptămână în care Primăria Cluj-Napoca a implementat proiectul pieţelor volane din cartiere a reunit 146 de producători agricoli locali. „Aceştia şi-au vândut marfa la preţuri mult mai mici decât în pieţele agroalimentare private sau publice, oferindu-le cumpărătorilor posibilitatea de a achiziţiona cantităţi de marfă mari la câteva sute de metri de casă”, au declarat reprezentanţii Primăriei. Bilanţul primelor ediţii relevă faptul că în piaţa de la Sala Sporturilor organizată pe 20 august, au participat 61 de producători, în cartierul Grigorescu, pe 23 august au fost prezenţi 31 de producători, iar în piaţa volantă din cartierul Gheorgheni de joi 25 august s-au prezentat 44 de producători.


Clujenii care au ales să-şi achiziţioneze legumele pentru conservele de iarnă din pieţe volante organizate de Primărie au avut costuri mult reduse faţă de anii trecuţi. De exemplu, cantităţile de legume necesare pentru o porţie de zacuscă au putut fi cumpărate la un preţ mediu total de 21 de lei.   G.D.

Ultimele Stiri
abonare newsletter