Actualitate

În comuna Baciu se va amenaja un parc natural

Reprezentanții administrației locale din comuna Baciu au anunțat că în curând vor fi demarate mai multe proiecte importante, printre care realizarea unui Parc Natural, cu scopul de a atrage cât mai mulți turiști în zonă.

Localitățile din vecinătatea Clujului încearcă să se dezvolte cât mai mult, pentru a ține pasul cu municipiul. Astfel, după ce s-a anunțat un proiect de creare a unui Aquapark spectaculos în Chinteni, este rândul comunei Baciu, aflată doar la câțiva kilometri de Cluj-Napoca să anunțe un proiect inedit.

Drumuri bune în comună

Astfel, cu scopul de a crea o zonă prielnică vizitatorilor, s-au făcut investiții în ceea ce privește asfaltarea și amenajarea cu rigole a unui drum.


“Stimați cetățeni și locuitori ai comunei Baciu sunt bucuros să vă anunț că în câteva zile vom da în folosință unul din obiectivele importante de investiții, pe care l-am realizat din impozitele și taxele plătite de dumneavoastră la bugetul comunei noastre.
Este vorba despre modernizarea străzii Cheile Baciului, lucrare care a constat în asfaltarea și amenajarea cu rigole a unui drum de pământ în lungime de 1,2 km, situat în intravilanul Comunei Baciu. Modernizarea acestui drum a costat în total 735 000 lei, finanțarea investiției fiind asigurată din bugetul local, alimentat de contribuabilii băceni”, a transmis Ioan Florin Mureșan, primarul comunei Baciu.

Valoarea lucrării a fost de 552.959 lei fără TVA, iar strada va fi dată în folosiță în data de 8 septembrie a acestui an. 


Zonă turistică și de agrement în Pădurea Hoia

Însă, pentru a scoate în evidență zona turistică și de agreement a Cheilor Baciului-Pădurea Hoia, reprezentanții administrației locale și-au propus să transforme zona în cel mai frumos parc natural din Județul Cluj.

„În baza acestui plan și a viziunii noastre, acest frumos dar ce l-am primit de la natură, va avea trei dimensiuni și funcțiuni:
1. Arie naturală protejată, care este cea mai importantă și cea mai cunoscută pe plan național și mondial.


2. Zonă de agrement.
3. Spațiu pentru picnic și petrecerea timpului liber în natură.
În acest sens, chiar în cursul acestei săptămâni ne-am deplasat în zona Cheilor cu reprezentanții Agenției Naționale de Îmbunătățiri Funciare (ANIF), organism guvernamental care a decis să investească în amenajarea văilor create de pâraiele Valea Lungă şi drumul , până la Resido, pentru a se crea un spațiu armonios și plăcut.
La rândul său, Primăria Baciu, susținută de Consiliul Local al comunei noastre, în totalitatea sa, va investi, în 2019, banii plătiți de dumneavoastră în contul taxelor și impozitelor locale, în următoarele proiecte de investiții:
a) 100.005 lei pentru introducerea iluminatului stradal pe noua stradă modernizată a Cheilor Baciului. Conform proiectului, pe o lungime de până la un kilometru, vor fi amplasați stîlpi cu led, dotați cu senzori de mișcare, care vor aprinde luminile... îndrăgostiților la o plimbare de seară, spre exemplu.
b) Amenajarea zonei de agrement Cheile Baciului-Pădurea Hoia, care va avea toate funcțiunile și dotările necesare organizării de sărbători populare sau evenimente cultural-artistice și distractive, precum au fost odinioară de 1 mai sau 23 august, când tot Clujul venea să se simtă bine la noi. O atenție specială o vom acorda pentru bucuria copiilor și nepoților noștri, cărora le vom crea spații dedicate pentru joacă și distrdacție. Valoarea acestui proiect va fi stabilită în urma unui studiu de fezabilitate.
c) Amenajarea zonei de picnic. Și acest spațiu va avea dotările necesare pentru ca oamenii care vor veni aici în căutarea relaxării și bunei dispoziții să simtă ospitalitatea și buna rânduială a băcenilor. Valoarea acestui proiect va fi stabilită în urma unui studiu de fezabilitate.
La finalizarea acestor lucrări vom avea cel mai frumos parc natural din județul Cluj, iar turiștii români și străini vor fi încântați nu numai de frumusețea și misterului acestei arii naturale protejate, unice în Europa, ci și de calea de acces și de dotările ce le vor găsi.”, a transmis edilul.  

abonare newsletter