Actualitate

Aproximativ 50 de amenzi date de poliţiştii clujeni în trafic şi pentru comerţ ilicit, într-o singură zi. 5 permise de conducere au fost reţinute

Poliţiştii Secţiei 8 Poliţie Rurală Huedin au efectuat miercuri mai multe controale pentru verificarea siguranţei publice şi rutiere pe raza comunelor Căpuşu Mare, Călăţele, Sâncraiu şi Aghireşu. Astfel, au fost legitimate peste 125 de persoane și au fost controlate 89 de autovehicule.

Poliţiştii au aplicat 47 de sancţiuni contravenţionale, 43 pentru încălcări ale legislaţiei rutiere, conform OUG 195/2002, 3 pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice, conform Legii 61/1991 republicată şi una pentru încălcarea Legii 12/1990 privind comerţul ilicit.

De asemenea, au fost reţinute 5 permise de conducere în vederea suspendării dreptului de a conduce, 3 certificate de înmatriculare şi 1 set de plăcuţe de înmatriculare.


„La data de 8 august a.c., în jurul orei 11.50, poliţiştii Postului de Poliţie Comunal Căpuşu Mare au depistat un bărbat, în vârstă de 25 de ani, din Huedin, care conducea un autoturism deşi avea suspendat dreptul de a conduce. Iniţial, bărbatul nu a oprit la semnalele regulamentare ale poliţiştilor, încercând să se sustragă controlului, fiind urmărit şi blocat în trafic pe raza localităţii Dumbrava, după o urmărire de aproximativ 9 kilometri”, spun reprezentanţii IPJ Cluj.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de conducerea unui vehicul având dreptul de a conduce suspendat, faptă prevăzută şi pedepsită de Codul penal.


De asemenea, în data de 8 august a.c., poliţiştii Postului de Poliţie Comunal Sâncraiu au depistat pe D.C. 126, pe raza localităţii Sâncraiu, judeţul Cluj, un bărbat în vârstă de 24 de ani, din comuna Buciumi, judeţul Sălaj, care conducea un autoturism deşi nu este deţinător de permis de conducere.

Poliţiştii au constatat că plăcuţele cu numerele de înmatriculare de pe autoturism figurează ca fiind atribuite unui alt autovehicul.


Totodată, s-a constatat faptul că autoturismul i-ar fi fost încredinţat acestuia de un alt bărbat care ar fi cunoscut faptul că acesta nu deţine permis de conducere şi că vehiculul nu este înmatriculat.

„În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de  conducerea unui vehicul fără permis de conducere, conducerea unui vehicul cu număr fals, încredinţarea unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere unei persoane despre care ştie că nu deţine permis, fapte prevăzute şi pedepsite de Codul penal”, transmite IPJ Cluj.

Ultimele Stiri
abonare newsletter