Actualitate

Tânăr din Cluj prins în flagrant în timp ce ridica de la Poștă un colet cu droguri - FOTO

Polițiștii BCCO Cluj-Napoca și procurorii DIICOT au depistat în flagrant delict un tânăr bănuit de trafic și consum de droguri de risc și mare risc. Acesta a fost reținut.

“La data de 6 august, poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Cluj-Napoca, sub coordonarea procurorilor DIICOT Cluj au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24  de ore a  inculpatului  Bida Andrei Alexandru, în vârstă de 22 de ani, pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de droguri de mare risc şi introducere în țară de droguri de mare risc, fără drept. Există suspiciunea rezonabilă că  în perioada iunie-august 2018, inculpatul Bida Andrei Alexandru a determinat o persoană să îi expedieze în România din Germania droguri de mare risc– un număr de 504 comprimate care conțin ca substanță activă 3,4-Methylenedioxymetamfetamine MDMA (ecstasy), pe care inculpatul le-a procurat contra cost, în vederea distribuirii pe piața de consumatori. La data de  6 august, inculpatul Bida Andrei Alexandru a fost surprins în flagrant delict în timp ce ridica de la un oficiu poștal situat pe raza municipiului Cluj-Napoca, coletul expediat pe numele său din Germania, cunoscând că acesta conține droguri de mare risc, în cantitate de 504 comprimate ecstasy”, arată DIICOT.

Ulterior, polițiștii au efectuat o percheziție domiciliară pe raza municipiului Cluj-Napoca, unde locuia bărbatul în cauză împreună cu alte două persoane, și au descoperit și ridicat 300 de grame de cannabis, 0,2 grame de amfetamină, 2 cântare electronice și instrumente de consum.


Substanțele găsite au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

Din cercetări a reieșit că, în cursul anului 2018, bărbatul, de 22 de ani, împreună cu alți doi bărbați, de 21 și 26 de ani, din Suceava,  ar fi procurat, pus în vânzare, comercializat și deținut pentru consum propriu droguri de risc, respectiv cannabis și droguri de mare risc – amfetamine și ecstasy.


Inculpatul urmează să fie prezentat Tribunalului Cluj cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile. Ceilalți doi sunt cercetați în stare de libertate pentru comiterea infracțiunilor de trafic și consum de droguri de risc și mare risc.

Ultimele Stiri
abonare newsletter