Actualitate

Caravana filmelor TIFF ajunge la Turda

<p /><img src="documente/stories/08_august/26_ziua/12 tiff proiectie film cinematograf florin piersic tiff rp 08.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />În paralel cu Zilele oraşului, în acest weekend ajunge la Turda şi Caravana Filmelor TIFF.

TIFF vine la Turda pentru revitalizarea cinematografiei din zonă.

Proiecţile vor avea loc la Cinema Fox, în perioada 26 – 28 august. Printre proiecţiile de excepţie care vor rula la Turda se numără: „Ursul”, comedia anului 2011, „Eu Sunt Dragostea”, multipremiat internaţional şi „Drumul de întoarcere”, cu Dragoş Bucur şi Colin Farrell în roluri de senzaţie. Evenimentul este organizat de Asociaţia pentru Promovarea Filmului Românesc.


De ce Turda?

Ramona Sârbu, coordonatorul de proiect, a declarat că Turda a fost aleasă din mai multe motive. „În primul rând pentru că nu am mai fost niciodată aici, dorim să reatragem publicul către cinema. Am ales oraşe unde activitatea cinematografică este inexistentă, dar mergem şi acolo unde publicul şi-a pierdut interesul de-a mai vedea filme la o calitate foarte bună în spaţii propice. De asemenea, vrem să schimbăm oraşele în fiecare an dar păstrăm şi câteva puncte comune...am ales Turda pentru că este foarte aproape de Cluj-Napoca, credem că zonele din jurul reşedinţei de judeţ trebuie să afle cât mai multe despre TIFF ca să-i convingem să participe la ediţiile următoare”, a explicat Ramona Sârbu. Coordonatorul de proiect mai spune că dacă publicul turdean va „gusta” proiecţiile cinematografice, caravana TIFF ar putea reveni în oraşul de pe Arieş.


5 lei biletul

Pe parcursul celor trei zile, în perioada 26-28 august, filmele vor rula la cinematograful FOX începând cu ora 16, câte trei filme pe zi, ultima proiecţie având loc la ora 21. Biletul de acces costă 5 lei.


Caravana Filmelor TIFF/ Operation Kino 2011 are loc între 12 iulie şi 18 septembrie, în 13 localităţi din ţară, printre acestea aflându-se şi municipiul Turda.

Evenimentul este organizat de Asociaţia pentru Promovarea Filmului Românesc, proiectul fiind finanţat de programul Media Mundus al Uniunii Europene.

abonare newsletter