Actualitate

Invitație la furt. Polițiștii au controlat mașinile parcate în centru și s-au îngrozit de ce au văzut

Polițiștii au desfășurat ieri o activitate de prevenire şi informare a clujenilor în vederea responsabilizării acestora cu privire la respectarea unor reguli preventive minime pentru reducerea riscului referitor la furturile din autovehicule.

Activitatea s-a desfășurat pe străzile I. C. Brătianu, M. Kogălniceanu, Universității, Eroilor, Piața Muzeului, Cardinal Iuliu Hossu, M. Eminescu și platoul din fața Parcului Sportiv “Iuliu Hațieganu” din municipiului Cluj-Napoca.

“Pe durata activităţii desfăşurate, au fost găsite mai multe autovehicule care aveau geamul întredeschis sau altele în care se găseau genţi şi poşete, telefoane mobile, dispozitive GPS – lăsate la vedere. Aceste bunuri reprezintă o adevărată tentaţie pentru infractori. Polițiștii au pus avertismente pe autovehiculele în interiorul cărora au observat că au fost uitate bunuri de valoare și au lăsat flyere cu mesaje preventive conducătorilor auto”, transmite IPJ Cluj.


Anul trecut, în luna aprilie, zeci de proprietari care şi-au parcat maşinile pe I.C. Brătianu sau în zona pieţelor Ştefan cel Mare şi Baba Novac au avut un şoc când s-au reîntors la autoturisme şi au văzut în ce stare erau: avariate, zgâriate sau cu oglinzile rupte. La acea dată, peste 11 plângeri au fost depuse la Poliție.

Etichete: ipj cluj furt masina
abonare newsletter