Actualitate

Floreștenii vor avea unde să-și petreacă timpul liber. În zona fostului Poligon vor fi amenajate spații de recreere, de la parc la bază sportivă

În ultimele săptămâni, în zona Poligonului din Florești au început să fie aduse materiale pentru realizarea drumului de acces către ceea ce va fi o zonă de recreere pentru floreșteni.

Zona Poligonului din Florești servea ca spațiu de trecere spre stațiile de autobuz ale locuitorilor din zonă, ca loc unde oamenii își duc la păscut animalele pe care le cresc, dar și pe post de spațiu verde, unde cei mici mai erau lăsați să alerge în voie.

În zona Poligonului s-a adus pietriș


De câteva săptămâni încoace, însă, rutina cu care fuseseră obișnuiți floreștenii care locuiesc pe străzile Subcetate și Tăuțiului a fost perturbată de camioane întregi care au adus piatră spartă și macadam în acea zonă.

Astfel, confruntându-se cu altă situație de-a râsul-plânsul, internauții din Florești au preferat să râdă pe rețelele de socializare, imaginându-și ce pune la cale administrația locală pentru frumosul lor loc de plimbare. Iar imaginația floreștenilor este extrem de bogată.


„Se va face artă contemporană, monument ridicat în cinstea administrației”, a scris Adrian Anca.

„Va fi un depozit de materiale de construcții”, a zis Ovidiu Moldovan.


„Își face primarul piramidă”, a zis Stelian Feurdean, un alt floreștean.

Ce spune administrația locală Florești?


În urma Hotărârii nr.734 din 05.10.2016, imobilul care se afla în domeniul public al statului și în administrarea Ministerului Apărării Naționale a fost transmis în domeniul public al comunei Florești, județul Cluj.
În textul hotărârii este specificat că terenul „se va utiliza în vederea înfințării unor spații de recreere, locuri de joacă și spații pentru activități sportive, în termen de 5 ani de la preluarea imobilului.

 


„În urma unui demers de peste 5 ani al primarului comunei Florești, Horia Șulea, Poligonul Mic din Florești a trecut din administrația MAPN în domeniul public al comunei, strict în vederea înfințării de spații de recreere în interes public. Până în prezent, s-a solicitat și obținut votul Deliberativului local pentru o serie de acte, avize, indicatori referitori la proiect etc. De asemenea, s-au realizat demersurile aferente cu Compania Națională de Investiții”, au transmit reprezentanții Primăriei Florești.

Astfel, conform planului, pe axa Nord-Sud de la Tăuțiului spre Tăuți se vor amenaja: un parc de joacă pentru copii, parcaje, casă de cultură (cu săli dedicate teatrului dramatic, muzical, săli de conferințe și cinematograf, o sală polivalentă, o sală de sport, parc polisportiv cu pisă de biciclete, pistă de alerare, terenuri de baschet, terenuri de tenis, terenuri de badminton (similar cu Baza Sportivă din Gheorgheni).

„Acum s-a deschis legătura SubCetate 1- SubCetate 2. Deocamdată la nivel de drum temporar (piatră spartă, macadam) și se lucrează în prezent efectiv la nivelarea terenului, introducerea de utilități pe întregul teren și toaletarea arborilor”, au transmis reprezentanții administrației locale.

 

Etichete: floresti
Ultimele Stiri
abonare newsletter