Actualitate

Zona în care pentru noile construcții asigurarea locurilor de parcare nu mai este obligatorie. Harta publicată de viceprimarul Dan Tarcea

Conform modificărilor aduse la regulamentul Planului Urbanistic General, în zona ultra centrală, denumită ZCP_C1 (Zonă construită protejată Zona Centrală suprapusă peste Incinta Fortificată), asigurarea locurilor de parcare nu mai este obligatorie pentru noile construcții. Viceprimarul Dan Tarcea a publicat o hartă a acesteia.

sursa foto Facebook Dan Tarcea sursa foto Facebook Dan Tarcea

Viceprimarul Dan Tarcea a explicat că ZCP C1 este parte a zonei ultra centrale a municipiului, suprapusă peste orașul istoric, delimitată de traseul fortificațiilor celei de a doua incinte medievale.

“Având în vedere strategia de dezvoltare a municipiului, precum și conceptele internaționale privind calitatea vieții, calitatea spațiului urban și încurajarea mijloacelor de transport în comun și a celor alternative, asigurarea locurilor de parcare în această zonă nu este obligatorie”, a scris Tarcea pe Facebook.  


De altfel, acesta explica, încă de la începutul lunii, că locurile de parcare în zona centrală vor fi eliminate.

“Una dintre cele mai importante modificări (n.red ale regulamentului de urbanism) este în zona centrală vom elimina locurile de parcare. De tot. Cei care vor să construiască nu vor mai avea obligativitatea să facă locuri de parcare pentru că în condiţiile în care în zona centrală mai facem încă un parking, două sau oamenii îşi mai dezvoltă anumite funcţiuni care să aibă şi locuri de parcare multiple nu facem altceva decât să aglomerăm şi mai tare zona centrală. Practic, acei oameni trebuie să vină acasă, trebuie să iasă de acasă. Şi tocmai de aceea vom elimina obligativitatea de locuri de parcare în zona centrală. Discutăm doar de zona ultracentrală a Clujului. Cred că este o decizie bună şi am luat exemplu din Londra unde se construieşte un bloc de 1000 de apartamente şi au două locuri de parcare, dar în schimb au 1000 de locuri de parcare pentru biciclete”, a spus Tarcea.


Viceprimarul a mai ţinut să clarifice atunci că actualele locuri de parcare nu vor fi desfiinţate.

Ultimele Stiri
abonare newsletter