Actualitate

PETA demonstrează în Cluj împotriva blănurilor

PETA Germania și activiști vegan din Cluj-Napoca demonstrează săptămâna viitoare la intersecția străzii Matei Corvin cu strada Memorandumului împotriva fabricării și purtării produselor din blană.

Cu măști de animale, pancarte și materiale video corespunzătoare, participanții la acțiune aduc în atenția publicului suferința animalelor, care sunt omorâte doar pentru blana lor.  „Doar din cauza blănurilor lor animalele sunt ținute în cuști minuscule, în care li se împiedică totul ce face parte din viața lor în natură” declară Andrzej Pazgan, coordonator pentru Europa de Est al PETA Germania. „Prin urmare, multe dintre ele arată un comportament stereotipic sau suferă ca urmare a rănilor netratate, dureroase. Cercetări și studii au confirmat deja de mai multe ori că o bunăstare animală în așa-numitele ferme de blănuri nu este posibilă.”

PETA susţine “că în fiecare an, milioane de nurci, vulpi, viezuri și șinșile sunt omorâte pentru blana lor – numai în România nu mai puțin de 12.000 șinșile și 200.000 nurci”.


”Numărul țărilor în care sunt permise fermele de blănuri scade permanent. În anii trecuți, pe lângă Croația, Macedonia și Slovenia s-au decis interdicții de ferme de blănuri și în Cehia, Japonia și Olanda. Și Norvegia a decis interdicția fermelor de blănuri începând cu 2025. Deja în curând se va discuta un proiect de lege al guvernului în parlamentul polonez – Polonia este al treilea producător de blănuri din lume”, spun membrii PETA.

Protestul va avea loc miercuri, 11 iulie, în intervalul 11:00-12:00, la intersecția străzilor Matei Corvin cu Memorandumului.

Etichete: cluj protest
Ultimele Stiri
abonare newsletter