Actualitate

Proprietarul TERAPLAST încasează, alături de partenerii săi, O AVERE pe o clădire de birouri din Cluj

Antreprenorul Dorel Goia (acționarul principal al grupului Teraplast) și Horia Ciorcilă (fondator, acționar și președinte al CA al Băncii Transilvania) au vândut recent Maestro Business Center din Cluj-Napoca. Cumpărătorul este fondul britanic de investiții First Property Group, iar tranzacția s-a ridicat la 8,8 milioane de euro.

Potrivit bistritabusiness.ro, clădirea respectivă, aproape de centrul orașului, a fost dată în folosință în 2006. Are 9 etaje de birouri și o suprafață medie pe nivel de cca. 1000 mp. Construcția cuprinde un ansamblu format din trei corpuri, cu un spațiu total de birouri de 10.000 metri pătrați, din care suprafață închiriabilă de aproximativ 6.900 metri pătrați. În clădire au spații închiriate ompanii precum Steelcase, IBM, PwC, Hewlett Packard.

În ianuarie 2016, First Property Group, care deține mai multe parcuri de depozite, în Prahova și Cluj, a preluat, împreună cu un grup de investitori, spațiile în care funționează 9 supermarketuri Lidl în România, pentru 10,5 milioane de euro. First Property Group este un investitor și manager în domeniul imobiliar cu operațiuni în Marea Britanie și Europa Centrală.


Profesor de istorie ca profesie, Dorel Goia a intrat în afaceri în anii ’90, deschizând o pizzerie în Cluj. Astăzi, el este unul dintre cei mai puternici antreprenori din Transilvania, cu afaceri ce se apropie de 200 milioane euro. În Bistrița, Goia este acționar principal al grupului Teraplast și al Hermes SA (spații comerciale).

Etichete: dorel goia teraplast
Ultimele Stiri
abonare newsletter