Actualitate

Proprietarii chioșcurilor de pe Aleea Stadionului s-au împăcat cu primarul Emil Boc

Au vrut să protesteze, însă, în final, au fost primiți să dialogheze civilizat.

Joi, proprietarii chioșcurilor de pe Aleea Stadionului, care au întâmpinat numeroase probleme din cauza evenimentelor organizate în zonă, s-au pregătit de protest. Din fericire, primarul Emil Boc i-a invitat la o discuție civilizată și au ajuns la un numitor comun.

Din de dimineață, sătui să piardă bani din cauza evenimentelor care au loc periodic în zona Aleii Stadionului unde își desfășoară activitatea, proprietarii chioșcurilor s-au decis să își ceară drepturile. Însă nu a mai fost nevoie să stea în ploaie și să își ceară drepturile, fiindcă au fost invitați de către primarul Emil Boc pentru a discuta.


„Nu a mai fost niciun fel de meeeting, o delegație s-a deplasat acolo. Am avut discuții cu Emil Boc, a fost receptiv. Vor fi propuneri de-ale noastre pentru viitor despre cum va fi refigurat spațiul în acea zonă. Din septembrie continuăm să funcționăm acolo, asta știm sigur. Nu a mai avut loc niciun fel de manifestație, fiindcă am fost primiți la dialog și nu a mai fost necesară”, a spus Dragoș Mois, unul dintre comercianți.

Comercianții vor căuta soluții


Până în septembrie, când își vor începe iar activitatea, comercianții se vor gândi la o soluție pentru configurarea spațiului unde își desfășoară activitatea.

„Ne gândim cum va fi configurat spațiul în septembrie când vom reveni, vom relua discuțiile. Va fi un stand mobil. Să vedem unde va fi aleasă următoarea locație. Noi suntem recunoscători că primarul ne-a primit la dialog și am putut să ajungem la un numitor comun și că vom putea să continuăm pe calea dialogului. Sunt afaceri mici de familie la majoritatea și majoritatea se întrețin din această activitate”, a explicat Dragoș Mois.


Chioșcurile de pe Aleea Stadion trebuiau să se închidă

Primarul Emil Boc a declarat în urmă cu câteva zile că abonamentele comercianților de pe Aleea Stadion sunt valabile în perioada aprilie – iulie. În urmă cu câteva zile, toți cei care au o mică afacere în zonă au primit o înștiințare de la Primărie în care li se comunică faptul că începând cu 1 iulie trebuie să elibereze terenul. În document, nu este menționat însă niciun motiv.


Potrivit primarului Emil Boc, închiderea chioșcurilor este o măsură temporară ca urmare a evenimentelor care au loc pe perioada verii.

“Ei au primit abonamentele în luna aprilie, cu termen 1 iulie. Pentru că sunt foarte multe evenimente în perioada iulie-august – Olimpiada Internațională de Matematică cere niște restricții extraordinare pentru securitate, nu pot da mai multe detalii, dar intuiți la ce mă refer, Campionatul European de Tenis de Masă. Legal, abonamentele s-au emis până în 30 iunie. După aceea, vom continua în perioada toamnei după ce aceste evenimente se vor încheia. Nu se desființează de tot, dar nimeni nu poate să spună că nu a știut. Dacă se uită fiecare pe abonament când a fost emis vede că a fost emis până în data de 30 iunie. Toate aceste construcții, se știe, au caracter temporar, nu au caracter definitiv pentru că se lucrează la un proiect amplu de restructurare a întregii zone pentru o zonă specială care să fie acreditată definitiv, cu aviz de la Monumente. Până atunci am acceptat această variantă temporară conform legii și, repet, nimeni nu poate să știe că nu a avut abonament până în 30 iunie și l-a primit peste noapte. Să se uite pe abonament când l-a primit și că scrie acolo că este valabil până în 30 iunie”, a declarat Boc, la un post de radio local.

Ultimele Stiri
abonare newsletter