Actualitate

Explozia de la Colina. Un tânăr s-a predat la Poliție. Cine era vizat de "atac"

Un subofiţer de la ISU Cluj a fost rănit săptămâna trecută după ce o cutie lăsată lângă maşina sa a explodat.

“La data de 25 iunie, în jurul orei 15.45, un bărbat, în vârstă de 31 de ani, din Cluj-Napoca, s-a prezentat la sediul Poliţiei municipiului Cluj-Napoca, recunoscând că el este cel implicat în incidentul din data de 21 iunie, fiind cel care apare în imaginile făcute publice”, transmite IPJ Cluj.

IPJ susține că imediat după producerea incidentului şi după efectuarea cercetării la faţa locului, a fost constituit un grup de lucru, pentru soluţionarea acestui caz.


“Astfel, sub coordonarea conducerii inspectoratului și a Parchetului de pe lângă Tribunalul Cluj, poliţişti din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale şi din cadrul Poliţiei municipiului Cluj-Napoca au desfăşurat activităţi specifice, pentru stabilirea circumstanţelor exacte în care s-a produs incidentul, pentru identificarea persoanei bănuite de realizarea şi amplasarea dispozitivului la locaţia menţionată, în vederea tragerii acesteia la răspundere penală”, se arată într-un comunicat de presă al IPJ Cluj.

Pe parcursul cercetărilor, poliţiştii au stabilit un cerc de persoane bănuite şi au derulat activităţi pentru administrarea probatoriului în cauză.


“Bărbatul prezenta semnalmentele persoanei bănuite de comiterea faptei, iar acesta a fost audiat de către polițiști. Din primele informații, rezultă că acțiunile bărbatului nu au vizat persoana care a suferit leziuni în urma exploziei. Urmează să se stabilească dacă persoana a acționat cu discernământ la acel moment și ce anume l-a determinat să comită fapta. Cercetările sunt continuate de către poliţişti, pentru documentarea întregii activității infracționale a bărbatului și lămurirea cauzei sub toate aspectele, sub coordonarea directă a Parchetului de pe lângă Tribunalul Cluj”, transmite conducerea IPJ Cluj.

Reprezentanţii IPJ Cluj declarau săptămâna trecută că un subofiţer al ISU Cluj mergea către maşina sa parcată şi a observat o cutie lângă aceasta. Pompierul a ridicat cutia, moment în care aceasta a explodat şi l-a rănit.


Şeful ISU Cluj, Ion Moldovan a declarat că pompierul este angajat la Cluj de peste zece ani.

”Rănile suferite de pompier sunt uşoare, este la spital, dar e mai mult speriat”, a spus Moldovan. Potrivit acestuia, accidentul este considerat accident de muncă, astfel că a fost sesizat ITM.


Cazul subofiţerului rănit joi, după ce o cutie lăsată lângă maşina sa a explodat a fost preluat de către DIICOT, însă a fost solicitată şi expertiza Serviciului Român de Informaţii, informează reprezentanţii celei din urmă instituţii.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Cluj au deschis un dosar penal pentru tentativă de omor în cazul subofiţerului de la ISU Cluj rănit după ce o cutie lăsată lângă maşina sa a explodat. Subofiţerul a suferit un traumatism cranio-facial şi este internat la UPU.


Surse medicale au declarat joi că pacientul va rămâne sub supravegherea medicilor.

”Pacientul internat la UPU Cluj este stabil, a suferit un traumatism cranio-facial fără modificări la analiza de Computer Tomograf. Este consultat şi din punct de vedere oftalmologic, urmând să rămână sub supravegherea medicilor 6 ore”, au spus sursele citate.

Purtătorul de cuvânt al ISU Cluj, Andrei Biriş, a declarat, la rândul său că bărbatul are 31 de ani, este căsătorit, fiind încadrat la ISU Cluj din 2007 ca subofiţer operativ pe autospecială de stingere şi descarcerare.

”Avea şi cursul de pregătire în asistenţă medicală de urgenţă şi atribuţii de paramedic de ambulanţă SMURD”, a spus Biriş.

Potrivit acestuia, în urma deflagraţiei, pompierul a suferit răni uşoare la faţă şi la mâna dreaptă.

abonare newsletter