Actualitate

S-a dat startul sezonului estival! Care sunt destinațiile preferate de clujeni?

Clujenii doresc vacanțe fără stres, așa că, de cele mai multe ori, preferă să aleagă destinații care funcționează pe principiul all-inclusive. Mâncare și băutură la discreție, la prețuri cât mai mici.

S-a dat startul la sezonul estival, iar în următoarele luni, clujenii fug din oraș și se retrag în țări străine. Cu toate că sunt persoane care ies din țară pentru a vizita, mulți clujeni preferă comoditatea unui all-inclusive, iar destinațiile preferate sunt Turcia, Egipt și Grecia, în această ordine.

Însă majoritatea își iau pachtele de la agențiile de turism din timp, iar pentru cei nehotărâți, în acest moment, ofertele sunt destul de sărăcăcioase.


„Nu prea mai sunt bilete de avion, dar există șanse să prindă câte un last minute pe care le găsesc la jumătate de preț. Pentru Egipt mai există pachete până la 1.000 de euro pt 2 persoane. Dar cei care doresc să ajungă în Egipt, ar trebui să meargă din august încolo, fiindcă acum este foarte cald. Pentru Grecia mai sunt last minute pentru Creta, iar prețurile sunt ok, dar acolo se merge pe varianta doar cu mic dejun sau demipensiune, adică mic dejun și cină. Ceea ce multora nu le convine, fiindcă doresc all-inclusive”, explică Amalia Boboc, agent de turism.

În general, pachetele agențiilor de turism includ biletele de avion tip charter, taxele de aeroport, bagajele, cazarea pe 7 sau 14 nopți, mâncarea în funcție de preferințe, transportul de la și înspre aeroport. Unele pachete includ și asigurările de călătorie.


Clujenii sunt curioși și în ceea ce privește o vacanță în Spania, însă prețurile mari din această țară îi fac de obicei să aleagă o altă destinație.

„Există o cerere destul de mare pe Spania, clujenii sunt interesați, dar este o țară scumpă. Iar când aud de prețuri, se răzângesc, alegând una dintre celelalte țări”, spune Amalia Boboc.


Printre clujeni sunt însă și persoane care doresc să aibă parte de cât mai multă activitate în concediu și să viziteze cât mai multe obiective. În acest sens sunt preferate citi break-urile, excursii scurte, de doar câteva zile. În acest sens, destinațiile preferate fiind Barcelona, Roma, Veneția, Bari, Milano.

Etichete: concediu vacanta
abonare newsletter