Actualitate

Intervenție dificilă pentru pompierii SMURD Cluj. O persoană a fost prinsă în cabina unui utilaj răsturnat.

Două autospeciale cu modul de descarcerare, un echipaj de terapie intensivă și o motocicletă SMURD au intervenit pentru a elibera o persoană prinsă în cabina unui utilaj răsturnat pe o coastă abruptă de pe strada Frunzișului din municipiul Cluj-Napoca.

Incidentul s-a întâmplat în momentul în care autogrederul efectua manevre pentru depozitarea unor materiale s-a răsturnat pe o pantă abruptă.

Potrivit ISU Cluj, persoana a rămas încarcerată în cabina utilajului, mâna dreaptă fiind prinsă între cabină și scaunul acesteia, provocându-i o fractură deschisă la mâna dreaptă și un traumatism cranian ușor și a rămas în stare de conștiență.


“A fost necesară asigurarea utilajului în vederea stabilizării pe timpul operațiunilor de salvare.

Au fost transportate toate echipamentele pentru descarcerare la o diferență de nivel de aproximativ 10 metri, unde se desfășurau operațiunile de intervenție.


S-au folosit cilindrii hidraulici cu mare atenție pentru îndepărtarea fiarelor care țineau captiv bărbatul, toate executate cu mare atenție pentru a nu destabiliza utilajul răsturnat

Șoferul utilajului a fost extras în siguranță, de pompieri și echipajul SMURD, a fost stabilizat și apoi transportat la spital în stare de conștiență”, spun reprezentanţii ISU Cluj.

abonare newsletter