Actualitate

RATUC cere documente suplimentare pentru deportaţi şi strămutaţi

<p /><img src="documente/stories/08_august/24_ziua/07 oameni troleibuz troleu ratuc statie rp 3.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Cei 5.000 de beneficiari din Cluj-Napoca ai transportului în comun gratuit care au statut de strămutat sau deportat vor trebui să depună mai multe documente pentru legitimaţia RATUC.

În urma modificărilor normelor de aplicare a gratuităţilor pe mijloacele de transport în comun pentru persoanele care au statut de strămutaţi şi deportaţi, Regia Autonomă de Transport Urban Cluj-Napoca (RATUC) îi anunţă pe cei circa 5.000 de beneficiari că, pentru a putea continua să uzeze de transportul gratuit în municipiu, este necesar să depună şi să completeze o serie de documente. Această solicitare vine ca urmare a modificării de către Casa Judeţeană de Pensii Cluj a convenţiei încheiate cu RATUC privind modalitatea de eliberare a abonamentelor gratuite pentru transportul în comun din municipiul Cluj–Napoca pentru persoanele beneficiare a Legii 118/1990, Legii 189/200 şi OUG 214/1999.

Persoanele afectate de modificarea procedurală trebuie să se prezinte la sediul RATUC, la birourile de abonamente din cartiere sau la cele din zona centrală. Persoanele menţionate trebuie să prezinte şi buletinul sau cartea de identitate, ultimul cupon de pensie şi abonamentul gratuit.


În total, 5.000 de clujeni cu statutul de deportaţi sau strămutaţi beneficiază de abonamente gratuite pe mijloacele de transport. Dintre aceştia, numai circa 2.000 au completat declaraţia pe propria răspundere şi au depus actele mai sus menţionate. Numărul total al persoanelor în vârstă care beneficiază de gratuităţi pe mijloacele de transport urban în Cluj-Napoca este de aproape 50.000, cea mai mare parte a acestora beneficiind de această facilitate în urma subvenţionării de către Consiliul Local a costurilor aferente acestor servicii. Pentru cei circa 5.000 de utilizatori ai serviciilor de transport în comun afectaţi de prevederile legilor menţionate, subvenţia este asigurată de către Casa Judeţeană de Pensii Cluj.

abonare newsletter