Actualitate

O nouă grădiniţă în Someşeni, în primăvara anului viitor

<p /><img src="documente/stories/08_august/24_ziua/07 gradinita licurici rp 01.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Noua grădiniţă din cartierul Someşeni, de pe strada Traian Vuia nr. 87, va fi construită de firma Construdava SRL, care a solicitat cel mai mic preţ la licitaţie organizată de Primăria clujeană.

Astfel, noua grădiniţă va fi construită în termen de opt luni contra sumei de 2,3 milioane de lei. Vă reamintim că 11 firme au depus oferte la licitaţia demarată în vederea construirii grădiniţei de pe strada Traian Vuia. Cea mai ridicată ofertă financiară a fost cea a Conimet Impex SRL, care a cerut un preţ de 3,6 milioane de lei. Restul firmelor care au depus oferte au fost: Acomin SA, Canion Impex SRL, Trustul de Instalaţii Montaj şi Construcţii SA, TCI CG SA, Laryluc Prod SRL, CH Transbeton Construcţii SRL, Castrum Corporation SRL, Alfaconstruct SA şi Coratim Construct SRL.

Noua construcţie va avea o suprafaţă utilă de 2.064 mp, un regim de înălţime D+P+1E, o capacitate de cinci grupe cu cinci dormitoare pentru 20 de copii/grupă, spaţii didactice, administrative, centrală termcă, bucătărie.


Tot în această perioadă, comisia de licitaţie a Primăriei urmează să ia o decizie şi în ceea ce priveşte licitaţia pentru extinderea grădiniţei „Licurici” (foto) de pe strada Arinilor nr. 2-4. Deschiderea ofertelor a avut loc la finalul lunii trecute, cel mai bun preţ, de puţin peste 1,1 milioane de lei, fiind oferit de Canion Impex SRL. La polul opus s-a aflat oferta celor de la Transilvania Construcţii, care au cerut peste 1,8 milioane de lei pentru extinderea grădiniţei din cartierul Mănăştur. Valoarea estimată a lucrării a fost de peste 2,5 milioane de lei. În total au fost depuse nouă oferte. Potrivit municipalităţii, zona Arinilor – Taberei este o zonă cu populaţie tânără şi mulţi copii de vârsta grădiniţei, motiv pentru care extinderea a fost considerată o prioritate de către administraţia clujeană. Prin investiţie se vor crea aproximativ 100 de noi locuri în grădiniţă.

abonare newsletter