Actualitate

Final de săptămână incendiar la Târgu-Mureş

<p><img src="documente/stories/08_august/24_ziua/12 peninsula.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Festivalul Peninsula va începe joi la Târgu Mureş, iar până duminică participanţii vor avea parte de multe concerte, reprezenaţii de teatru şi expoziţii.</p>

 

Trupa de punk Recycle Bin va deschide ediţia din acest an a festivalului Peninsula din Târgu Mureş.


Recycle Bin va cânta pe scena mare, de la ora 17.00. Seara va continua cu concertul trupei Moby Dick care va avea loc de la ora 21.00, tot pe scena mare. Punk-ul maghiar va fi reprezentat de Alvin és a mókusok, care vor cânta pe 27 august la Kiss Terrace. Şi trupa Magashegyi Underground revine pe malul Mureşului, iar peninsularii au ocazia să se distreze pe 25 august, în faţa Talent Stage-ului, pe ritmurile de alter-pop cântate de Bocskor Bíborka. Metalul ungar va fi şi el bine reprezentat pe malul Mureşului, deoarece pe 28 august, înainte de concertul suedezilor de la Hammerfall, pe scena mare vor urca cei de la Pokolgép.

Noaptea dependenţilor de trailere


Traileriştii clujeni “Două Minute” au pregătit o ediţie specială a evenimentului “Noaptea Dependenţilor de Trailere”, ce va avea loc sâmbătă, de la ora 17.00. „Sub denumirea de «Peninsula Dependenţilor de Trailere», gaşca de la «Două Minute» va desfăşura timp de trei ore un show desăvârşit. Cocktailul de trailere va include condimente comice, bucăţele de dramă, arome de animaţie, nelipsitele picanterii româneşti şi, evident, multe ingrediente surpriză”, au anunţat organizatorii evenimentului.

Ateliere şi acrobaţii


Comunitatea Creativă de Teatru Stradal va susţine un atelier de măşti pentru studenţii Universităţii de Teatru din Târgu Mureş. Astfel de ateliere vor fi deschise şi pentru peninsulari pe durata festivalului. Workshop-urile vor conţine exerciţii fizice dar şi construcţia de caractere şi improvizaţii cu mască. O altă perspectivă e oferită de prezenţa acrobaţilor, care vor arăta câteva din „trucurile” lor. De asemenea, în cadrul atelierului se poate trece şi la confecţionarea unor măşti de probă pentru doritori. După cinci zile de pregătiri şi exerciţii, actorii profesionişti şi cei amatori vor oferi participanţilor la festival „improvizaţii de Carnaval”.

Muzică electronică şi de stradă


Fanii muzicii electronice vor avea vineri, lq Freedom Music Arena, întâlnire cu un duo de legendă al trance-ului din Ungaria: Myon & Shane 54.

Hot X şi Igor Do’Urden vor mixa în ultima zi a festivalului. Totodată, sârbii de la Nevergreen vor urca pe scena mare chiar înaintea lui Iggy Pop and the Stooges. Cele 12 formaţii care au câştigat dreptul de a participa la festival prin cadrul concursului Talent Stage Tuborg Sound, desfăşurat pe pagina de Facebook, vor completa programul muzical al Tuborg Green Fest Peninsula 2011.


Cel mai faimos muzician de stradă al lumii, australianul Dub FX va fi şi el prezent la Peninsula. Muzicianul de stradă va fi ultimul live act al celei de a IX-a ediţii a Festivalului Tuborg Green Fest Peninsula, şi va urca pe scena Kiss Terrace în data de 28 august.

Seara de duminică se va termina cu concertul olandezilor de la Within Tempation.

abonare newsletter