Actualitate

Promisiunea lui Funeriu: ”Exigenţa la BAC va fi aceeaşi!”

<p />Ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, i-a avertizat pe elevii care s-au înscris la sesiunea din toamnă a examenului de Bacalaureat că trebuie să înveţe pentru a promova examenele şi că au fost luate măsurile necesare pentru a nu se înregistra cazuri de fraudă.

“Cei care au învăţat vor lua bacalaureatul, cei care nu, nu vor lua. Nivelul de exigenţă va fi exact acelaşi ca în prima sesiune, organizarea poate fi chiar mai bună, pentru că este a patra sesiune pe care o desfăşurăm. Totul este securizat pentru a doua sesiune a Bacalaureatului, care va fi corectă, iar cei care nu au învăţat nu vor lua examenul”, a declarat Funeriu.

Ministrul consideră că ar fi o greşeală ca standardele să scadă la sesiunea din toamnă. “Ar fi o greşeală să scădem standardele şi să se facă un pas înapoi, după ce am arătat României că se poate să fii corect şi cinstit. Mă bucur că lumea s-a obişnuit că în acest minister lucrurile se desfăşoară corect. Elevii care nu au reuşit la examenul de Bacalaureat din vară pot promova în toamnă dacă vor învăţa, dacă se vor pregăti, dacă vor munci serios. Standardele nu vor fi scăzute, iar nivelul de corectitudine va fi exact acelaşi”, a spus ministrul.


Peste 100.000 de elevi din toată ţara susţin în aceste zile examene la sesiunea din toamnă a BAC-ului, numărul celor înscrişi la sesiunea a doua fiind cel mai mare din ultimii 15 ani, după ce rata de promovabilitate din vară a fost de circa 45%. La Cluj s-au înscris peste 2.000 de elevi. D.B.M.

Ultimele Stiri
abonare newsletter