Actualitate

Fără incidente în prima zi de BAC

<p />Peste 2.000 de elevi clujeni au susţinut ieri proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orala în limba română.

“Până în momentul de faţă nu au fost semnalate situaţii deosebite, examenul de Bacalaureat desfăşurându-se în condiţii optime”, au precizat reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Cluj (ISJ).

În această săptămână se desfăşoară probele de competenţe lingvistice şi digitale. La limba română sunt 397 de înscrişi, la limba maternă 25, la limbi moderne 413, iar la competenţe digitale 410 candidaţi. Urmează examenul la o limbă de circulaţie internaţională, care se va ţine în 23 şi 24 august. În 25 şi 26 august are loc evaluarea competenţelor digitale. Probele scrise ale examenului vor începe în 29 august, când va fi susţinută proba la limba română scris, în 30 august proba scrisă la limba maternă, iar în 31 august va avea loc proba obligatorie a profilului. Ultima probă - la alegere - va fi cea corespunzătoare profilului şi specializării. Rezultatele probelor vor fi afişate în 4 septembrie, iar cele ale contestaţiilor, în 7 septembrie. Începând cu probele scrise, elevii vor fi supravegheaţi de camere video în cadrul examenului. În judeţul Cluj există 10 centre de examinare.  D.B.M.

abonare newsletter