Actualitate

84 de familii aşteaptă de trei ani finalizarea unui bloc

<p /><img src="documente/stories/08_august/23_ziua/05-ansamblu rezidential bloc str rasaritului nr 73 rp 04.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Clujenii au plătit zeci de mii de euro pentru apartamente inexistente, iar firma de construcţii nici nu continuă lucrările, nici nu renunţă la bloc.

84 de familii din Cluj-Napoca au plătit fiecare, acum trei ani, zeci de mii de euro unei firme de construcţii care urma să ridice un complex rezidenţial pe strada Răsăritului. Complexul nu a fost terminat, iar oamenii nu au primit nici apartamente, nici banii înapoi.

Povestea celor 84 de familii a început în anul 2008, când o firmă de construcţii a început să ridice un complex rezidenţial cu apartamente şi spaţii comerciale pe strada Răsăritului, numărul 73. Oamenii au plătit câte o sumă importantă drept avans, au semat un antecontract şi li s-a promis că în decembrie 2009 vor primi apartamentele şi se vor putea muta în casă nouă.


Maria Mureşan a plătit în februarie 2008, 50.000 de euro şi de atunci nu a primit încă apartamentul. Mai mult, femeia nu a primit nici banii înapoi. Asemenea Mariei Mureşan, şi ceilalţi au plătit diverse sume, iar 20 de persoane au achitat integral aparatamentele.

Maria Mureşan spune că firma de construcţii le-a promis unele beneficii în caz că se depăşea termenul de predare al apartamentului. „În cazul întârzierii, promiteau loc de parcare şi mobilă de bucătărie. În caz că nu finalizau lucrarea, ne-au promis că ne dau banii înapoi şi 50% în plus”, declară Maria Mureşan. Însă, nu a primit nimic din cele promise şi nici cei 50.000 euro înapoi.


După cum spun cei aflaţi în această situaţie, firma de construcţii nici nu continuă lucrările, nici nu vrea să le predea altor constructori. În plus, se află în proces de insolvenţă, procesul fiind acum în recurs.

Cele 84 de familii au cerut ajutorul deputatului independent Mircia Giurgiu care a promis că se va implica. Astfel, mâine dimineaţă, parlamentarul va discuta cu reprezentanţii unei bănci, cărora le va propune să preia lucrările de la firma de construcţii şi să continue ei ridicarea complexului rezidenţial.


Mircia Giurgiu a explicat că pentru situaţii asemănătoare el a făcut deja un proiect de lege în care se spune că apartamentele neterminate să fie preluate de Agenţia Naţională pentru Locuinţe (ANL), să finalizeze lucrările, iar cele necumpărate în avans de clienţi să fie vândute astfel încât ANL să îşi recupereze banii. Potrivit deputatului clujean, proiectul de lege se află acum în procedură parlamentară.

Ultimele Stiri
abonare newsletter