Actualitate

“Clujul cu flori”. Se caută cele mai frumoase ferestre, balcoane și grădini

Se lansează cea de-a doua ediție a concursului “Clujul cu flori”, o inițiativă prin care locuitorii orașului sunt îndemnați să își înfrumusețeze cu flori ferestrele, terasele, fațadele locuințelor și să amenajeze cât mai plăcut vederii grădinile caselor și spațiile verzi din fața blocurilor în care locuiesc.

“Având în vedere că la prima ediție au fost înscrise aproape 40 de proiecte în concurs, putem să spunem că inițiativa noastră a fost bine primită de clujeni. Datorită acestui lucru, am hotărât să continuăm proiectul și în acest an, cu speranța că vom putea dubla, cel puțin, numărul participanților. Credem cu tărie că în câțiva ani, orașul nostru se va schimba în mai bine și în această direcție și va putea purta cu mândrie denumirea de «capitala florilor». În acest sens, anul acesta facem apel la companii, firme, instituții să se alăture proiectului prin împodobirea cu flori a fațadelor clădirilor unde își au sediul”, a declarat Szenkovics Dezso, președintele Asociației pentru Înfrumusețarea Clujului.

Concursul “Clujul cu flori” se va desfășura în intervalul 15 mai-31 iulie, perioadă în care toți clujenii vor putea să își înscrie propriile proiecte florale în concurs (cinci fotografii cu amenjarea peisagistică respectivă).


Juriul va decerna premii pentru patru categorii: cea mai frumoasă fațadă, cea mai frumoasă fereastră, cel mai frumos balcon și cea mai frumoasă grădină. Desemnarea proiectelor câștigătoare se va face la începutul lunii septembrie. Criteriile de jurizare vor ține cont în special de amplasarea, cromatica și formele în care au fost aranjate florile, diversitatea florilor folosite, maniera în care acestea armonizează cu mediul în care au fost amplasate.

Etichete: concurs flori
Ultimele Stiri
abonare newsletter