Actualitate

Tabără pentru copiii dependenţi de dializă

<p /><img src="documente/stories/08_august/22_ziua/04 copii dializa 1.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Tabăra este organizată cu ajutorul financiar al Primăriei Cluj-Napoca şi al comunităţii clujene de afaceri.

34 de copii care suferă de boli renale cronice tratate prin dializă vor pleca în această dimineaţa într-o vacanţă de zece zile la Ocna Sibiului.

Copiii care se vor afla în tabăra „Zâmbet de Copil” în perioada 22 august – 1 septembrie suferă de insuficienţă renală cronică tratată prin hemodializă, dializă peritoneală sau transplant renal şi provin din 12 centre de dializă de pe teritoriul României. „Tinerii noştri suferinzi nu îşi pot lua vacanţă de la boală însă pot pentru câteva zile să se bucure de un tratament special, o combinaţie între grija plină de dragoste a unui centru de tratament modern unde li se asigură dializa de care depind pentru supravieţuire şi condiţii de recreere deoasebite menite să îi facă să uite pentru câteva zile de boală”, a explicat Emanuel Ungureanu, din partea Asociaţiei pentru Solidaritate şi Empatie „Claudia Safta”, coordonatorul taberei. El a mai spus că acest proiect implică un efort de organizare extrem de laborios şi un suport financiar major. „Cadoul extraordinar venit din partea comunităţii clujene prin autorităţile locale şi o parte a comunităţii oamenilor de afaceri este un lucru demn de tot respectul şi aprecierea”, a adăugat Ungureanu.


Beneficiarii acestui proiect vor încerca să uite pentru câteva zile de suferinţă recreându-se în staţiunea Ocna Sibiului. Şedinţele de dializă vor fi efectuate la un centru privat de dializă din Sibiu unde pacienţii vor efectua de trei ori pe săptămână tratamentul.

Organizatorii spun că acest proiect are un caracter unic la nivel naţional, prin faptul că permite unor copii şi tineri care provin din diferite zone ale ţării şi a căror viaţă depinde de aparatele de dializă din centrele la care sunt arondaţi să petreacă împreună zile de vacanţă deosebite, asigurându-li-se şi asistenţa medicală necesară.


Primăria Cluj-Napoca a alocat 15.000 de lei pentru susţinerea acestui proiect, diferenţa de costuri fiind acoperită din sponsorizările unor companii. Tabăra este organizată de Primăria Cluj-Napoca, Asociaţia pentru Solidaritate şi Empatie „Claudia Safta”, Nefromed Dialysis Centers Sibiu şi TSE Development România - parte a grupului Betfair LTD.

abonare newsletter