Actualitate

Incendiu violent la Pata Rât. Rampa de gunoi a Primăriei ARDE de azi noapte - FOTO

Un incendiu a izbucnit în noaptea de miercuri spre joi la rampa temporară de deșeuri a Primăriei Cluj-Napoca. Zeci de pompieri se luptă cu focul care a izbucnit azi noapte în jurul orei 01.00.

UPDATE

Pompierii se chinuie să stingă focul de mai bine de 8 ore. Peste 350 de tone de apă, folosite

“Am fost anunțați în cursul nopții trecute, în jurul orei 1.00, despre un nou incendiu care a cuprins noua rampă de acumulare pentru deșeuri a municipiului Cluj-Napoca. 12 pompieri acționează cu patru autospeciale din cadrul a trei subunități de intervenție a ISU Cluj, iar operațiunile de stingere sunt în desfășurare de mai bine de 8 ore. Focarele au cuprins o suprafață de aproximativ 3500 mp din deșeurile aflate pe rampa de colectare. Eforturile pompierilor sunt sprijinite de trei autoexcavatoare și șase autocisterne ale RADP și ale operatorilor economici ce colectează a deșeurile, prin facilitarea accesului dispozitivelor  de stingere a incendiilor în masa acumulată de deșeuri. Până în aceste momente peste 350 de tone de apă au fost folosite pentru stingerea focarelor de incendiu ce ard mocnit în adâncime. Operațiunile de stingere continuă și în aceste momente. Flăcările nu se mai manifestă acum aşa de tare, însă ard mocnit”, transmite ISU Cluj.


Reprezentanţii ISU spun că, deocamdată, nu se cunosc cauzele incendiului.

ȘTIRE INIȚIALĂ

“Un incendiu a izbucnit azi noapte la ora 01.00 la rampa nouă a primăriei de la Pata Rât care s-a întins pe circa 3.500 metri pătrați. Au intervenit patru autospeciale din cadrul Detașamentului 1 de Pompieri Cluj-Napoca, Detașamentului de Pompieri Dej și Detașamentului de Pompieri Turda, în total 12 pompieri. La fața locului au mai fost trimise 3 autoexcavatoare și 6 autocisterne. În acest moment se lucrează pentru stingerea incendiului. Deocamdată, nu avem informaţii privind persoane rănite”, spun reprezentanții ISU Cluj.


Incendiu de azi noapte este al treilea din acest an. Un incendiu la rampa temporară de gunoi a avut loc și la începutul săptămânii. Detalii aici.

Ultimele Stiri
abonare newsletter