Actualitate

Scorpions, la inaugurarea „Cluj Arena”?

<p /><img src="documente/stories/08_august/22_ziua/06 medalion scorpions.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Preşedintele Consiliului Judeţean, Alin Tişe, a confirmat informaţia, însă concertul de la Cluj a fost şters de pe site-ul oficial al formaţiei germane.

Legendara trupă germană Scorpions va concerta la Cluj-Napoca în data de 8 octombrie anul acesta, la inaugurarea stadionului „Cluj Arena”.

Informaţia a fost confirmată la finalul săptămânii trecute de către preşedintele Consiliului Judeţean, Alin Tişe. Deşi iniţial concertul de la Cluj a fost anunţat şi pe site-ul oficial al formaţiei, www.the-scorpions.com, ulteior acesta a fost şters. „Am vorbit cu agenţia de la Bucureşti, care mi-a confirmat că a reuşit să obţină semnătura trupei Scorpions pentru a cânta la Cluj, la inaugurarea «Cluj Arena». Concertul va avea loc în data de 8 octombrie, iar în 9 octombrie va cânta o altă trupă străină, celebră în anii 80”, a declarat Tişe. Preşedintele Consiliului Judeţean a precizat că mai multe detalii despre concertele programate cu ocazia inaugurării noului stadion va oferi astăzi, într-o conferinţă de presă. Concertul de la Cluj al trupei Scorpions face parte din turneul mondial „Get Your Sting and Blackout World Tour”. Înainte de a ajunge în România, trupa va concerta pe 30 septembrie, în Ucraina, la Doneţk, iar următorul concert programat după Cluj va avea loc în Elveţia, la Geneva, pe 4 noiembrie.


Concertul, inclus în turneul de adio

Scorpions a mai concertat anul acesta în România, la Bucureşti, în luna iunie. La spectacol au asistat în jur de 20.000 de fani. Scorpions este cea mai renumită trupă germană de de rock/heavy metal, cu o activitate de peste 40 de ani. Printre cele mai cunoscute piese ale formaţiei se numără: “Wind of Change”, “Rock You Like a Hurricane”, “No One Like You”, “Still Loving You”, “Big City Nights”, “Blackout” sau “You Give me All I Need”. De-a lungul timpului, Scorpions a vândut peste 100 de milioane de albume în toată lumea. În 2010, membrii trupei au luat decizia să se retragă de pe scenă printr-un turneu de adio. Turneul de adio “Get Your Sting and Blackout World Tour” a început la Praga, anul trecut şi se va încheia în 2012, când se vor împlini 47 de ani de la înfiinţarea trupei.


“Cluj Arena”, gata în 30 septembrie

Stadionul pe care ar urma să concerteze trupa Scorpions la Cluj este construit de Consiliul Judeţean Cluj pe locul fostei arene “Ion Moina”. Lucrările au început în vara anului 2009, iar termenul prevăzut pentru finalizarea construcţiei este data de 30 septembrie anul acesta. În acest moment, principalele lucrări care se realizează pe şantier sunt finalizarea învelitorii stadionului, montarea scaunelor şi amenajarea pistei de atletism. Viitorul stadion clujean este construit de consorţiul format din ACI Cluj, Transilvania Construcţii, Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca (UTCN), Con-A Sibiu, Dico şi Ţigănaş, Bogart Construct SRL, DAS Engineering şi Grup 4 Instalaţii la cele mai noi standarde UEFA şi FIFA, pe locul fostului stadion “Ion Moina”. Stadionul va avea 30.596 de locuri, dintre care 29.648 la gradene si 948 in loje pentru VIP-uri.


abonare newsletter