Actualitate

Mamă cu copil în cărucior, tâlhărită în Piaţa Mărăşti– VIDEO

Un caz grav s-a petrecut vineri seara în zona Piața Mărăști din Cluj-Napoca. Trei bărbaţi sunt căutaţi după ce au furat telefonul unei femei.

O înregistrare video arată o femeie care se afla la plimbare cu un copil în timp ce este tâlhărită la propriu de trei romi. Pe imagini se poate observa trei tineri romi, care vin din spate, pregătiți de atac, semn că victima a fost urmărită de ceva vreme. La un moment dat, cel care dă atacul își ascunde mâna cu o haină, metodă folosită de hoții din buzunare, se apropie, și o împinge pe femeie, după care i-a furat telefonulș din buzunar. Speriată, femeia se întoarce în timp ce tâlharul îi râde sălbatic. În tot timpul atacului, ceilalți doi complici se uitau în spate pentru a nu fi văzuți de cineva, fără să își dea seama că sunt filmați din față.

Polițiștii clujeni susțin că a fost depusă o reclamație pentru furt. ”Avem o reclamație depusă de femeia care apare în imagini. A fost un furt prin distragerea atenției. Telefonul victimei era în buzunarul din spate de la pantaloni iar cei care au furat au văzut acest lucru. În cursul zilei de luni, polițiștii care se ocupă de furturi din buzunare vor vedea imaginile și vor stabili cine sunt autorii, asta după ce dosarul va trece pe la parchet. Există riscul ca autorii să fie voiajori”, spune un polițist.


”La Secția 2 Poliție Cluj-Napoca se află inregistrat un dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de furt calificat, polițiștii desfașurând activitați pentru identificatea și tragerea autorilor la răspundere penală. De asemenea, dorim sa atragem atenția asupra a ceea ce se vede foarte bine în imagini, modul de acțiune  al autorului. Acesta studiază victima și vede unde aceasta tine telefonul mobil, adică la vedere pentru hoț în partea din spate a corpului, adică exact unde este cel mai ușor de furat. Pentru a evita astfel de situații recomandăm ca gențile, rucsacurile sau alte astfel de bagaje să fie ținute sub observație, iar telefoanele sa nu fie ținute la vedere, astfel încât să nu atragă atenția și să vă transforme într-o țintă”, a precizat agent șef principal de poliție Traian Morar, purtător de cuvânt al IPJ Cluj.

Ultimele Stiri
abonare newsletter