Actualitate

Centru regional de dializă la Turda

<p />Inaugurarea centrului regional de dializă din Turda este programată pentru săptămâna viitoare.

Investiţia este privată şi va deservi atât bolnavii din Turda şi Câmpia Turzii, cât şi pe cei din judeţele Cluj, Alba sau Mureş.

Centrul de dializă va deveni funcţional vineri, cu ocazia zilelor oraşului, cu începere de la ora 11 şi are ca locaţie clădirea unde a funcţionat înainte poşta centrală.
Primarul Tudor Ştefănie a declarat că investiţia se ridică la aproximativ 1 milion de euro. “Este o investiţie privată....ne-am gândit că este binevenită deschiderea lui odată cu Zilele Turzii, va beneficia de o mai mare publicitate. El va acoperi nevoile pacienţilor până la Alba, Târgu Mureş, Câmpeni. Este un centru dotat cu aparatură de ultimă genereaţie, mă bucur că de acest proiect va beneficia şi imaginea municipiului Turda. Aceste spaţii care nu au fost folosite atâţia ani de zile vor primi acum o nouă destinaţie, una socială...”, comentează primarul turdean.
La Câmpia Turzii există o secţie de dializă în cadrul spitalului iar la Cluj Napoca tot o investiţie privată a venit în sprijinul celor care au nevoie de această procedură. Investiţia de pe Calea Turzii se ridică la suma de 2,5 milioane de euro. Suprafaţa centrului este de 1.600 de metri pătraţi.


Primii pacienţi sunt aşteptaţi la centrul de la Turda pe 5 septembrie, capacitatea totală a unităţii fiind de 120 de locuri. Personalul de specialitate va fi format din doi medici şi 12 asitente, majoritatea din zona Turda - Câmpia Turzii. Tratamentul per pacient se ridică la 472 lei şi este suportat în întregime de Ministerul Sănătăţii.

Ultimele Stiri
abonare newsletter