Actualitate

Atenție șoferi. Cad pietre de pe versanți pe drumul dintre Gilău și Mărișel

Mai multe căderi de pietre de pe versanți au avut loc pe drumul județean 107P Gilău (DN1) – Someşul Rece – Mărişel – Fântânele (DN1R) motiv pentru care autoritățile îi sfătuiesc pe șoferi să manifeste atenție și prudență sporită.

“Astfel, începând cu după-amiaza zilei de joi, 12 aprilie și până în cursul nopții, în urma unor sesizări venite din partea persoanelor fizice dar și a Inspectoratului pentru Situații de Urgență al județului Cluj, o echipă de intervenții a intervenit pe DJ 107P, în zona localităților Gilău - Someșul Cald - Lacul de acumulare Tarnița, pentru a înlătura pietrele căzute de pe versanți pe carosabil”, transmite Consiliul Județean Cluj.

Potrivit unui comunicat de presă al CJ Cluj, “drumul județean 107P nu a fost niciun moment închis sau blocat traficului rutier, căderile de pietre fiind localizate punctual, pe o suprafață redusă a carosabilului, astfel încât circulația s-a desfășurat în condiții normale. De altfel, desprinderile de pietre și bolovani de pe pereții abrupți de stâncă sunt fenomene naturale obișnuite în această zonă, acestea realizând-se anual, de obicei primăvara, odată cu producerea dezghețului și creșterea temperaturii atmosferice”.

Ultimele Stiri
abonare newsletter