Actualitate

Târguri de muncă periodice pentru zilieri

<p />Deputatul liberal Horea Uioreanu vrea să modifice legea zilierilor pentru ca aceştia să îşi găsească mai uşor un loc de muncă.

Deputatul clujean va depune în Parlament, la 1 septembrie un amendament prin care va solicita ca autorităţile locale să fie obligate să găsească spaţii pentru organizarea, periodic a unor târguri de muncă pentru zilieri. Potrivit parlamentarului clujean, aceste acţiuni ar trebui să fie patronate de Agenţia Naţională de Ocupare a Forţei de Muncă (AJOFM) care, în acest fel i-ar putea monitoriza mai bine şi pe angajator şi pe angajat. Uioreanu a mai explicat că, în acest fel, lucrurile s-ar simplifica, iar contactul „între cerere şi ofertă ar fi direct”.

„Propun ca la nivel local să se constituie un loc în care periodic, săptămânal, de exemplu zilierii să se poată întâlni cu angajatorii. Cine vrea acum, de exemplu un zugrav trebuie să consulte o listă pe care o are în evidenţă AJOFM, după care aceştia să fie consultaţi telefonic, e complicat acum. Prin asemenea întâlniri, şi-ar oferi serviciile, iar angajatorul ar avea posibilitatea să apeleze la ei direct şi mai uşor. Prin organizarea unor asemenea întâlniri sau târguri de muncă lucrurile s-ar simplifica, cum de altfel era şi mai demult”, a explicat deputatul clujean.     A.M.C.

Ultimele Stiri
abonare newsletter