Actualitate

Băsescu: “România are nevoie de proiectul Roşia Montană”

<p />Preşedintele Traian Băsescu a declarat ieri, la Sulina, că proiectul de la Roşia Montană “trebuie făcut”, pentru că România are nevoie de el, “dar cu condiţia să fie renegociată partajarea beneficiilor”.

Şeful statului a precizat că acest proiect nu poate fi pornit fără avizul Comisiei Europene. El a adăugat că Guvernul “trebuie să aibă curajul” însă să le spună românilor că acest proiect trebuie făcut şi că a susţinut dintotdeauna proiectul de la Roşia Montană, inclusiv în perioada în care se afla în opoziţie.

Preşedintele Băsescu a evocat ca argument evoluţia preţului aurului în ultimii cinci ani. “Mă uitam la preţul aurului în ultimii cinci ani: acum cinci ani preţul aurului era 600 de dolari uncia, astăzi este 1.700 de dolari uncia, cu perspectiva ca până la sfârşitul anului să depăşească 2.200-2.500 uncia. Ce ţară stă cu o asemenea avere în pământ fără să găsească soluţii s-o scoată?”, a adăugat Traian Băsescu.


Preşedintele a subliniat că trebuie foarte bine planificată protejarea mediului. “Iar pe cei care vorbesc despre distrugerea mediului îi invit să meargă acum la Roşia Montană”, a mai spus Băsescu.

Şeful statului a declarat, de asemenea, că Ungaria nu are ce aviz să dea pentru proiectul de la Roşia Montană, precizând că România este un stat suveran.

Ultimele Stiri
abonare newsletter