Actualitate

Ziua Jandarmeriei Române, sărbătorită la Cluj FOTO

Ziua Jandarmeriei Române a fost sărbătorită printr-un eveniment simplu, dar în același timp spectaculos în Piața Unirii din Cluj-Napoca.

Evenimentul a marcat înființarea, în urmă cu 168 de ani, a primăti unități de jandarmi, prin ordinul domnitorului Alexandru Ioan Cuza. Cu această ocazie, în Piața Unirii a fost organizat un eveniment la care au fost invitate personalități de seamă ale orașului, printre care primarul Emil Boc, prefectul Aurel Cherecheș și Istvan Vakar, vicepreședintele Consiliului Județean, dar și Ioan Bolovan, prorector al Universității Babeș-Bolyai.

Majoritatea discursurilor s-au învârtit în jurul sintagmei „Jandarmeria, jos pălăria”, unul dintre sloganele care au fost strigate la Cluj și apoi în întreaga țară în timpul protestelor care au avut loc la începutul anului 2017, ilustrând astfel atitudinea corectă pe care jandarmii au avut-o față de protestatarii care au ieșit în stradă pentru a-și scanda nemulțumirile împotriva sistemului guvernamental.


După ce au mărșăluit prin Piața Unirii și pe Bulevardul Unirii pe acordurile fanfarei, pentru cei prezenți la eveniment jandarmii au pregătit mai multe simulări ale misiunilor pe care le au jandarmii, au fost organizare prezentări a tehnicii și echipamentul din dotarea jandarmeiei, exerciții demonstrative ale jandarmilor și, bineînțeles, pentru deliciul copiilor, au fost organizate exerciții demonstrative cu câinii de serviciu al jandarmeriei clujene.

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter