Actualitate

Lucrările la “Cluj Arena”, pe ultima turnantă

<p /><img src="documente/stories/08_august/18_ziua/03-santier stadion cluj arena rp 12.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Se lucrează la pista de atletism, la montarea scaunelor şi la finalizarea învelitorii stadionului. Termenul stabilit pentru finalizarea „Cluj Arena” este 30 septembrie.

Lucrările de construire a viitoarei arene sportive a judeţului Cluj se află în faza de finalizare, au anunţat ieri reprezentanţii Consiliului Judeţean Cluj.

În acest moment, principalele lucrări care se realizează sunt finalizarea învelitorii stadionului, montarea scaunelor şi amenajarea pistei de atletism.


Astfel, la tribuna I s-au finalizat lucrările la învelitoarea tribunei, se continuă montajul scaunelor şi au loc multiple lucrări de finisaje exterioare şi interioare pe toate nivelurile. De asemenea, se lucrează la amenajarea sălii de conferinţe (montare lambriuri şi corpuri de iluminat) şi la spaţiile pentru comentatori.

Se lucrează la finisaje


La tribuna II se montează elemente decorative pe anvelopa exterioară a faţadei tribunei, se montează parapeţi metalici de protecţie la scările de acces şi se fac lucrări de finisaje interioare la subsol şi lucrări de terasamente la limita proprietăţii. La peluza I au fost finalizate lucrările la finisajele interioare şi acum se montează scaune şi parapeţi de protecţie la scările de acces. La peluza II s-a finalizat stratul finit al pardoselii.

„Suntem cu lucrările pe ultimii metri. Practic, în paralel cu montajul ultimelor scaune se finalizează şi finisajele la toate sectoarele. Este finalizat şi gazonul, care se află acum în etapa de întreţinere, iar la pista de atletism este turnat primul strat impermeabil de mixtură bituminoasă, pe semicercuri fiind turnat şi al doilea strat impermeabil în vederea aşternerii stratului final”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean, Alin Tişe.


Inaugurarea, în octombrie

Vă reamintim că termenul stabilit pentru finalizarea construcţiei este data de 30 septembrie. Noua arenă a Clujului va fi inaugurată oficial la începutul lunii octombrie. Consiliul Judeţean nu a stabilit încă exact cu ce meci va fi inaugurată „Cluj Arena”, dar se ia în calcul inclusiv un meci al Generaţiei de Aur a Naţionalei.


Viitorul stadion al judeţului Cluj este construit de consorţiul format din ACI Cluj, Transilvania Construcţii, Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca (UTCN), Con-A Sibiu, Dico şi Ţigănaş, Bogart Construct SRL, DAS Engineering şi Grup 4 Instalaţii la cele mai noi standarde UEFA şi FIFA, pe locul fostului stadion “Ion Moina”.

„Cluj Arena” va avea 30.596 de locuri, dintre care 29.648 la gradene şi 948 în loje pentru VIP-uri.

Ultimele Stiri
abonare newsletter