Actualitate

Regulă nouă la BAC pentru cei cu medii sub 6

<p />Liceenii care la sesiunile trecute ale examenului de bacalaureat au luat note peste 5 la toate materiile, însă nu au obţinut media 6 de care este nevoie pentru a absolvi examenul, au dreptul să îşi aleagă o materie la care să fie din nou examinaţi.

Elevii pot alege materia la care simt că sunt mai pregătiţi, cu condiţia să nu fie o materie la care au notă peste 6. Sesiunea de bacalaureat se va desfăşura între 22 şi 31 august

Rezultatele se vor afişa duminică, 4 septembrie, iar contestaţiile vor trebui depuse în aceeaşi zi.


În ceea ce-i priveşte cei peste 200 de elevi care au fost eliminaţi din sălile de examen la prima sesiune, din luna iunie, fie pentru fraudă, fie pentru intrarea cu telefoane mobile în sală, aceştia nu au dreptul de a participa la sesiunea din această lună a examenului de bacalaureat, ci doar la cea de anul viitor. Ei vor fi obligaţi să susţină toate probele de examen. Notele pe care le-au obţinut iniţial la probele la care nu au fost prinşi fraudând nu se vor lua în considerare.

La Cluj, la sesiunea din această lună a Bacalaureatului sunt aşteptaţi să se înscrie în jur de 3.000 de candidaţi, cu aproximativ 10% mai mulţi faţă de 2010. Noutatea faţă de anul trecut o va constitui prezenţa camerelor video.    D.B.M.

Ultimele Stiri
abonare newsletter